Ταραχές στη Βραζιλία: Χειροπέδες σε τουλάχιστον 1.200 μπολσοναριστές

Στο στόχαστρο των αρχών οι «εγκέφαλοι» πίσω από τα χθεσινά επεισόδια

Must Read

Τουλάχιστον 1.200 εξτρεμιστές οπαδούς του Μπολσονάρου συνέλαβαν οι βραζιλιάνικες αρχές στη «σκιά» των βίαιων ταραχών που έλαβαν χώρα χθες Κυριακή στη Βραζίλια, όταν  περισσότεροι από 3.000 υποστηρικτές του ακροδεξιού τέως προέδρου εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και λεηλασίες.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με δεκάδες λεωφορεία, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης, ήταν μεταξύ των «στασιαστών» που απαιτούσαν την ανατροπή του πρόεδρου Λούλα ντα Σίλβα.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αλεξάντρε ντε Μοράες διέταξε να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών έξω από το βραζιλιάνικο Πεντάγωνο στην Μπραζίλια και σε άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες είχαν στηθεί ανήμερα των προεδρικών εκλογών, αμέσως μετά την ήττα του Μπολσονάρου. Στρατιωτικές δυνάμεις έσπευσαν να το πραγματοποιήσουν, σε μια κίνηση με σαφές συμβολικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας χαρακτηρίζουν «τρομοκρατικές ενέργειες» τις ταραχές στην Μπραζίλια.

«Οι δυνάμεις της Δημοκρατίας απορρίπτουν τις τρομοκρατικές ενέργειες βανδαλισμού από εγκληματίες και πραξικοπηματίες, που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στη Μπραζίλια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή δήλωση, όπου τονίζεται, επίσης, ότι η Βραζιλία χρειάζεται «κανονικότητα, σεβασμό και δουλειά» ενώ η κοινωνία καλείται να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Σημειώνεται πως πέρα από τις συνεχιζόμενες έρευνες για τα επεισόδια και τους «εγκεφάλους» πίσω από αυτά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε και την ηλεκτρονική διεύθυνση «[email protected]», προκειμένου να λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This