Σάββατο 12/6/2021

Απίστευτο: Αστυνομικός σκοτώνει 16χρονο και συνάδελφός του φωνάζει «ωραία βολή» – Σοκάρει το video

Σοκ και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα και δείχνει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου 16χρονου από αστυνομικό. Το συμβάν είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2017, ενώ ο νεαρός έχει πηδήξει έναν φράχτη και προσπαθεί να διαφύγει.

Όπως επισημαίνει το CNN, τρία διαφορετικά τμήματα αποφάνθηκαν ότι ο εν λόγω πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος από την πλευρά του αστυνομικού.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο Stuart Chandler, ο 16χρονος εμφανίζεται να σκαρφαλώνει έναν φράχτη και να μπαίνει σε μια μικρή αυλή, ενώ τον κυνηγούν δύο αστυνομικοί.

Ο Murrietta Golding, φορώντας ένα γκρίζο πουλόβερ, τρέχει να ξεφύγει με γυρισμένη την πλάτη στους αστυνομικούς όταν ο ένας από αυτούς σκύβει πίσω από τον φράχτη και τον πυροβολεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο έφηβος πέφτει αμέσως στο έδαφος, ενώ ο συνάδελφος του αστυνομικού που πυροβόλησε, έχοντας πηδήξει τον φράχτη, φτάνει στο σημείο και περνάει χειροπέδες στον τραυματισμένο 16χρονο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο υλικό που από την κάμερα της στολής των αστυνομικών, που επίσης έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος, ακούγεται μια φωνή να λέει «ωραία βολή».

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Οι γονείς του Murrietta Golding κατέθεσαν ξεχωριστές μηνύσεις εις βάρος των δημοτικών Αρχών του Φρέσνο και αρκετών αστυνομικών τον Μάρτιο του 2018. Ο Chandler, που εκπροσωπεί τον πατέρα του 16χρονου, είπε ότι κατατέθηκαν ξεχωριστές μηνύσεις επειδή το ζευγάρι έχει χωρίσει. Όπως αναφέρει η μήνυση του πατέρα, η σφαίρα πέτυχε τον έφηβο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και εκείνος πέθανε τρεις μέρες αργότερα. Όσο για τον αστυνομικό που πυροβόλησε, η μήνυση υποστηρίζει ότι «δεν είχε κανέναν αντικειμενικό λόγο» να πιστεύει ότι ο 16χρονος ήταν οπλισμένος ή επρόκειτο να επιτεθεί, επομένως η θανάσιμη βολή ήταν τελείως αναίτια.

«Το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα και ο αρμόδιος ελεγκτής του δήμου του Φρέσνο συμφώνησαν ότι ο πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος προκαλεί ανησυχία, αφού το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο κ. Chandler στο CNN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έφηβος αναζητείτο από τις Αρχές προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με ένα συμβάν με πυροβολισμούς που είχε σημειωθεί την προηγούμενη ημέρα και προξένησε ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Το αγόρι τράπηκε σε φυγή όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα στο οποίο επέβαινε, για να τον οδηγήσουν στο τμήμα για ανάκριση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας είπε σε συνεργαζόμενο δίκτυο του CNN ότι ο πυροβολισμός κρίθηκε δικαιολογημένος από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, το γραφείο του Εισαγγελέα της κομητείας Φρέσνο και το Γραφείο Ανεξάρτητων Ελέγχων του δήμου του Φρέσνο.

«Η χρήση φονικού όπλου σε αυτήν την περίπτωση εντάσσεται στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για μια ανθρωποκτονία. Ο 16χρονος σε αυτήν την υπόθεση εμπλεκόταν σε μια ανθρωποκτονία με τον αδελφό του. Ο αδελφός του συνελήφθη αργότερα και παραδέχτηκε την ενοχή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ