Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Θρύψαλα το γυάλινο πάτωμα στον 103ο όροφο ουρανοξύστη

Πανικός στον Willis Tower του Σικάγο

Πρωταγωνιστές σε… σκηνές ταινίας τρόμου έγιναν άθελά τους οι επισκέπτες του τελευταίου ορόφου του ουρανοξύστη Willis Tower στο Σικάγο.

Οι επισκέπτες, που ανέβηκαν στο 103ο πάτωμα του ουρανοξύστη για λίγη… έκρηξη αδρεναλίνης, νόμιζαν ότι χάνουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους, όταν είδαν το προστατευτικό γυαλί που πατούσαν να θρυμματίζεται μπροστά στα μάτια τους!

Ένας από τους επισκέπτες, ο Jesus Pintado, κατέγραψε την ανατριχιαστική στιγμή σε βίντεο, που ανήρτησε στο facebook.

#skydeckchicago just broke!https://youtu.be/n-W8LY2wHBU

Gepostet von Jesús Pc am Montag, 10. Juni 2019

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του κτηρίου, αυτό που έσπασε δεν ήταν το πάτωμα, αλλά το προστατευτικό του, δηλαδή το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει το πραγματικό γυαλί. Οι ίδιοι διευκρίνισαν πως κανείς δεν εκτέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο, ακριβώς γιατί το συγκεκριμένο προστατευτικό τμήμα έκανε αυτό για το οποίο είχε σχεδιαστεί.

Όπως ήταν φυσικό, βέβαια, οι επισκέπτες πανικοβλήθηκαν. «Ήταν μία γυναίκα με δύο παιδιά και φαινόταν πολύ χλωμή και τρομαγμένη, καθώς το γυάλινο πάτωμα είχε μόλις θρυμματιστεί», είπε ένας από τους επισκέπτες σε τοπικό κανάλι.

Η γυάλινη προεξοχή είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να συγκρατεί βάρος άνω των 5 τόνων και να αποτρέπει τη φθορά του χρόνου και των επισκεπτών.

Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης προσελκύει περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Παρόμοιο περιστατικό είχε σπείρει τον πανικό και το 2014, παρότι και πάλι δεν κινδύνευσε κανείς.

Όπως και να το κάνουμε δεν είναι λίγο να… θρυμματίζεται η γη κάτω απ’ τα πόδια σου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ