Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Μπαγκντάντι: «Ανατινάχτηκε, πέθανε σαν σκυλί» (video)

Must Read

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε και επίσημα πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

O Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Χτες το βράδυ, οι ΗΠΑ έφεραν τον νούμερο ένα ηγέτη τρομοκρατικής ομάδας ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός» και συμπλήρωσε: «Ήταν ο ιδρυτής και ηγέτης του ISIS της πιο αδίστακτης και βίαιης τρομοκρατικής ομάδας οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ αναζητούσαν τον αλ Μπαγκντάντι εδώ και πολλά χρόνια. Η σύλληψη ή η εξουδετέρωση του αλ Μπαγκντάντι αποτελούσε την νούμερο ένα προτεραιότητα στην ατζέντα εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησής μου».

Ο Μπαγκντάντι «σκοτώθηκε αφού έφθασε στο τέλος ενός αδιέξοδου σε τούνελ κλαίγοντας». Ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Τραμπ, λέγοντας πως πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν δύο ώρες στο κρησφύγετο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους και ότι συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες στο τέλος της επιχείρησης.

«Το χέρι μας φθάνει πολύ μακριά. Όπως ξέρετε προ μηνών εξοντώσαμε τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα. Οι τρομοκράτες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτά τα άγρια θηρία δεν θα γλιτώσουν τη μοίρα τους και την τελική κρίση του Θεού. Ο Μπαγκντάντι καταζητείτο πολύ πριν αναλάβω τα ηνία.

Εξολοθρεύσαμε το χαλιφάτο του και τα σημερινά συμβάντα θυμίζουν ότι θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τρομαγμένα κουτάβια, σε άλλες σκληροί δήμιοι». Μεταξύ άλλων για τη επιχείρηση πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση. Ενώ μεγάλος αριθμός μαχητών και συντρόφων του Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν μαζί του».

Τραυματίστηκε ένας… σκύλος

«Η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή που κατέληξε στον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν», δήλωσε ακόμα ο αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας πως ο μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους, παρακολούθησε την επιχείρηση να εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις κάμερες που έφεραν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

«Ήταν σαν να βλέπουμε μια ταινία», είπε ο Τραμπ που δήλωσε ακόμη πως η επιδρομή δεν αλλάζει την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

«Ο μόνος που τραυματίσθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις ήταν ένας σκύλος», τόνισε  ο Τραμπ.

Iράκ: Εμείς βρήκαμε το κρησφύγετό του

Το Ιράκ ανακοίνωσε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του ήταν αυτή που εντόπισε τη θέση στην οποία βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πραγματοποίησαν επιδρομή και τον σκότωσαν.

«Έπειτα από διαρκή παρακολούθηση και τον σχηματισμό μιας εξειδικευμένης δύναμης κρούσης σε διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου, η ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενεργώντας με ακριβείς πληροφορίες στάθηκε ικανή να εντοπίσει το άντρο στο οποίο κρυβόταν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ ο αρχηγός των τρομοκρατών του Νταές Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και αυτοί που ήταν μαζί του», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

«Φωνάξαμε στον Μπαγκντάντι και του ζητήσαμε να παραδοθεί, αρνήθηκε»

Τα μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που επέδρασαν στη βορειοδυτική Συρία είχαν στόχο να συλλάβουν τον  αλ-Μπαγκντάντι, αλλά και να τον σκοτώσουν, αν αυτό θα ήταν απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

«Φωνάξαμε στον Μπαγκντάντι και του ζητήσαμε να παραδοθεί. Αρνήθηκε και κατέφυγε σε μια υπόγεια περιοχή και στη διαδικασία της προσπάθειάς μας να τον βγάλουμε από εκεί ανατίναξε ένα γιλέκο αυτοκτονίας, πιστεύουμε, και σκοτώθηκε», δήλωσε ο Έσπερ στο CNN.

Ο Έσπερ πρόσθεσε πως δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων υπέστησαν ήσσονος σημασίας τραύματα στη διάρκεια της επιχείρησης και έχουν ήδη επιστρέψει στις θέσεις τους.Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ο Τραμπ ενέκρινε την επιχείρηση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

«Ο πρόεδρος εξέταζε επιλογές νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα … Επέλεξε την επιλογή που πιστεύαμε ότι μας έδινε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας», δήλωσε ο Έσπερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This