Ο αλ Μπαγκντάντι έφυγε, αλλά ο τρόμος μένει – Η Ευρώπη φοβάται αντίποινα των τζιχαντιστών

Must Read

Μπορεί ο αρχηγός το ΙSIS να βρίσκεται από χθες στον άλλο κόσμο, μετά από τη συντονισμένη επίθεση των Αμερικανών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μαζί με αυτόν τελείωσε και η τρομοκρατία.

Αντίθετα, μάλιστα. Όταν φεύγει ένας αρχηγός έρχεται ένας άλλος. Κι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε εκτελεστεί πριν από χρόνια, αλλά δεν άργησε να υπάρξει αντικαταστάτης του. Το ίδιο συνέβη και με τον Μπαγκντάντι.

Άμεσα υπήρξε νέος αρχηγός των τζιχαντιστών, ο Αμπντουλάχ Καρντάς, που έθεσε σαν πρώτο στόχο να εκδικηθεί για τον θάνατο του συντρόφου του.

Κι αυτό κάνει την Ευρώπη περισσότερο ανήσυχη, από ότι όταν ζούσε το… αφεντικό του Ισλαμικού Κράτους.

Στη γηραιά ήπειρο φοβούνται πως οι «μαχητές» ISIS θα θέλουν να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις αντεκδίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, σε μια επιστολή προς τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας του, τις καλεί σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«… Η ενδεχόμενη εντατικοποίηση της τζιχαντιστικής προπαγάνδας έπειτα από αυτόν τον θάνατο, στο πλαίσιο της οποίας είναι πιθανό να απευθυνθεί κάλεσμα για ενέργειες αντεκδίκησης, απαιτεί τη μέγιστη επιφυλακή, ιδίως κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων στις περιφέρειές σας τις επόμενες ημέρες», υπογραμμίζει ο Καστανέρ.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός. Οι μυστικές υπηρεσίες κυρίως σε Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο και Γαλλία είναι σε εγρήγορση περιμένοντας τον… τρόμο. 

Να θυμήσουμε εδώ τα μεγαλύτερα χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη.

Τον Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με 129 νεκρούς, ακολουθεί ο Μάρτιος του 2016 στις Βρυξέλλες με 34 θύματα και τον Ιούνιο του ίδιου έτους στη Νίκαια της Γαλλίας με 84 νεκρούς. Τον Μάιο του 2017 το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε το Μάντσεστερ αφήνωντας 22 πτώματα, ενώ και η Ισπανία έχει γευτεί τον φόβο από παρακλάδι της Αλ Κάιντα με 131 νεκρούς τον Μάρτιο του 2006.

Δεν τρέμει βέβαια μόνο η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ, που αποτελούν τον Νο 1 εχθρό των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This