Ρωσία: «Θερμή» υποδοχή από διαδηλωτές στη νέα πρεσβευτή των ΗΠΑ – «Τα δικά σας άρματα μάχης σκοτώνουν»

Την περίμεναν έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα

Must Read

Δεκτή με αντιαμερικανικά συνθήματα έγινε σήμερα στη Μόσχα η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, από πλήθος πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές, άνδρες, γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδιά, «παρενόχλησαν» τη Λιν Τρέισι, ενώ εισερχόταν στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της, κρατώντας πλακάτ με μηνύματα κατά της Ουάσινγκτον, που, μεταξύ άλλων, έγραφαν «Τα δικά σας άρματα μάχης σκοτώνουν πολίτες».

Αξίζει να σημειωθεί, πως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι διαμαρτυρίες, ειδικά για θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο, έχουν απαγορευθεί στη Ρωσία, εκτός αν έχουν την υποστήριξη των αρχών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στην Τρέισι ότι αναμένει να ακολουθήσει την αρχή της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Από την πλευρά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε: «Η πρεσβευτής Τρέισι επικεντρώνεται στη διατήρηση του διαλόγου μεταξύ των πρωτευουσών μας σε μια εποχή πρωτοφανούς έντασης, στην προστασία των συμφερόντων των Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στη Ρωσία και στην υποστήριξη των δεσμών μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού λαού».

https://twitter.com/gchahal/status/1620052754197811202

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλότερα επίπεδα, ιδίως από τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες «απάντησαν» στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα, στα οποία σύντομα θα συμπεριληφθούν και άρματα μάχης και επιβάλλοντας δεκάδες πακέτα οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, σε συνεργασία με τους δυτικούς τους συμμάχους.

https://twitter.com/AcikNews/status/1620034884298506240

Ενώ έχουν υπάρξει περιστασιακές διπλωματικές διευκολύνσεις, μεταξύ των οποίων ανταλλαγές κρατουμένων που περιελάμβαναν τον βετεράνο πεζοναύτη των ΗΠΑ Τρέβορ Ριντ και την σταρ του αμερικανικού μπάσκετ Μπρίτνει Γκράινερ, οι επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών είναι σπάνιες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This