Για «εθνοκάθαρση» κατήγγειλε η Αρμενία το Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Προκαλεί το Αζερμπαϊτζάν που μιλάει για... συμφιλίωση

Must Read

Για «εθνοκάθαρση» κατηγόρησε η Αρμενία το Αζερμπαϊτζάν στο ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ, έχοντας αποκλείσει την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στο δικαστήριο της Χάγης βρίσκονται οι δυο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, μετά και τον σύντομο πόλεμο του 2020. Όπως καταγγέλλει η Αρμενία ομάδα Αζέρων έχει αποκλείσει τον μοναδικό δρόμο προς το Καραμπάχ, για να διαμαρτυρηθεί δήθεν για παράνομη εξόρυξη που προκαλεί περιβαλλοντική ζημιά.

Ο Yeghishe Kirakosyan, εκπρόσωπος της Αρμενίας για νομικά θέματα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δήλωσε: «Τέτοιες κραυγαλέες πράξεις εθνοκάθαρσης δεν έχουν θέση στη σύγχρονη εποχή. Το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται να έχει πρόθεση να στραγγαλίσει τους Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανεξαρτήτως ανθρωπίνου κόστους».

Όπως τόνισε, η ορεινή περιοχή των περίπου 120.000 ανθρώπων έχει έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού του διαδρόμου του Λατσίν και ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο να διατάξει το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει τον αποκλεισμό και να εξασφαλίσει την πλήρη διακίνηση αγαθών και φυσικού αερίου στην περιοχή.

«Αυτό το δικαστήριο είναι η τελευταία ελπίδα για τους Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», πρόσθεσε ο Kirakosyan.

Από τη μεριά του το Αζερμπαϊτζάν είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «αβάσιμοι», διά στόματος του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Ελνούρ Μαμάντοφ: «Οι ισχυρισμοί της Αρμενίας για αποκλεισμό διαδηλωτών είναι απολύτως ψευδείς. Το μήνυμα του Αζερμπαϊτζάν για τον αρμενικό λαό είναι ένα μήνυμα συμφιλίωσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρίλερ με την σορό 74χρονου στο λιμάνι του Βόλου

Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Βόλου και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές....

More Articles Like This