Βρετανία: Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σούνακ – Ανακοινώθηκε η δημιουργία Υπουργείου Ενεργειακής Ασφάλειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν την κίνησή του αυτή, χαρακτηρίζοντάς την «ένδειξη αδυναμίας»

Must Read

Σε μίνι ανασχηματισμό ανακοίνωσε πως προχωράει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του και ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις «παραλύουν» τη χώρα.

Μέσω αυτής του της κίνησης, ο βρετανός πρωθυπουργός φιλοδοξεί να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επίτευξη των πέντε στόχων που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς: τη μείωση του πληθωρισμού, την οικονομική ανάπτυξη με καλύτερους μισθούς, τη μείωση του χρέους, τον περιορισμό στις λίστες αναμονής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας και τον έλεγχο της μετανάστευσης και κυρίως των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν την θάλασσα της Μάγχης.

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε και κάποιες αλλαγές στα υπουργεία της κυβέρνησής του, με το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής να συγχωνεύεται με το Υπουργείο Εμπορίου, επικεφαλής του οποίου αναλαμβάνει η Κέμι Μπάντενοχ, και τον Γκραντ Σαπς να αναλαμβάνει επικεφαλής του νέου Υπουργείου Ενεργειακής Ασφάλειας, στόχος του οποίου είναι να εξασφαλίσει τις μακροπρόθεσμες ενεργειακές ανάγκες της χώρας, τη μείωση των λογαριασμών, αλλά και τη μείωση του πληθωρισμού στο μισό.

Δημιουργήθηκε, επίσης, ένα νέο υπουργείο επικεντρωμένο στην Επιστήμη, την Καινοτομία και την Τεχνολογία με υπουργό τη Μισέλ Ντόνελαν, ενώ υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού αναλαμβάνει η Λούσι Φρέιζερ. Τέλος νέος πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος ορίστηκε ο Γκρεγκ Χαντς.

Αντικαταστάθηκε ο Ναντίμ Ζαχάουι

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο ήρθαν μία μόλις εβδομάδα μετά την απομάκρυνση του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου και προέδρου των Συντηρητικών Ναντίμ Ζαχάουι. Ο Ζαχάουι είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη βρετανική εφορία και έπειτα από μια σύντομη έρευνα, ο βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν τήρησε τον υπουργικό κώδικα ως όφειλε.

Το κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν τον μίνι αυτό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένδειξη αδυναμίας του πρωθυπουργού, ενώ, παράλληλα, επισημαίνουν ότι η αναδιοργάνωση των κυβερνητικών υπηρεσιών θα είναι δαπανηρή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This