Το αποφάσισε η κυβέρνηση: Στέλνει 187 Leopard στην Ουκρανία η Γερμανία

Απορρίπτεται προς το παρόν η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών

Must Read

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Business Insider.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία – 88 από την Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG, η χρηματοδότηση για την επισκευή τους ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η παράδοση των Leopard 1 θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του έτους, διευκρινίζεται, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσουν οι απαραίτητες επισκευές.

Το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία εξακολουθεί – για την ώρα – να απορρίπτεται από το σύνολο των κομμάτων. Μετά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Τόρστεν Φράι θεωρεί ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο». Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηριχθεί η ουκρανική άμυνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, πρόσθεσε ο κ. Φράι, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «μεσοπρόθεσμα δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This