O Ζελένσκι μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο και συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο

O Ουκρανός πρόεδρος προέτρεψε τους συμμάχους να στείλουν αεροσκάφη στη χώρα του, τονίζοντας ότι τα μαχητικά θα ήταν «φτερά για την ελευθερία»

Must Read

Στο βρετανικό κοινοβούλιο μίλησε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ακολουθώντας τη συνάντησή του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, στο πλαίσιο της «αιφνιδιαστικής» επίσκεψής του στη Βρετανία, για να ζητήσει εκ νέου τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συναντήθηκε, επίσης, με τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, κάτω από το αυστηρό πρωτόκολλο. Ως εκ τούτου, τον Ζελένσκι υποδέχτηκε στην πόρτα του παλατιού ο ιππέας του βασιλιά, αντισυνταγματάρχης Τζόνι Τόμσον. Στη συνέχεια ο αντισυνταγματάρχης τον παρέδωσε στον ιδιωτικό γραμματέα του βασιλιά Καρόλου, Σερ Κλάιβ Άλντερτομ, ο οποίος και τον συνόδευσε ως τον βασιλιά Κάρολο.

Για την ιστορική αυτή συνάντηση, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και στην Ουκρανία σήμερα, κάθε πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι βασιλιάς». Μάλιστα, ο Ζελένσκι προσέφερε στον Κάρολο ως δώρο ένα κράνος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο ένας Ουκρανός πιλότος έγραφε τη φράση «Έχουμε ελευθερία. Δώσε μας φτερά να το προστατεύσουμε».

Κατά την ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε «εκ των προτέρων τη Βρετανία για τα αγγλικά αεροπλάνα», τα οποία έχει ζητήσει επανειλημμένα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας στην μάχη των αιθέρων. «Η ελευθερία θα νικήσει», είπε ο Ζελένσκι και προέτρεψε τους συμμάχους να στείλουν αεροσκάφη, λέγοντας ότι τα μαχητικά θα ήταν «φτερά για την ελευθερία».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον βρετανικό λαό για την υποστήριξή του από την «πρώτη μέρα» της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία. «Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία θα χάσει και ξέρουμε ότι η νίκη θα αλλάξει τον κόσμο», τόνισε και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας, έως ότου «η Ρωσία στερηθεί κάθε δυνατότητας να χρηματοδοτήσει αυτόν τον πόλεμο».




Οι Βρετανοί θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους

Από την πλευρά του, ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών, κάτι που, αν μη τι άλλο, αποτελεί ένδειξη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να αλλάξει την στάση του να μην προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη.

«Είμαι περήφανος που σήμερα θα επεκτείνουμε αυτήν την εκπαίδευση από στρατιώτες σε πεζοναύτες και πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, διασφαλίζοντας ότι η Ουκρανία έχει έναν στρατό ικανό να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This