Φρίκη στο Πακιστάν: 900 παιδιά με HIV επειδή ο γιατρός χρησιμοποιούσε μολυσμένες σύριγγες

Must Read

Σχεδόν 900 παιδιά σε πακιστανική πόλη βρέθηκαν θετικά στον ιό HIV εξαιτίας της εγκληματικής δράσης ενός γιατρού, που χρησιμοποιούσε πολλές φορές σύριγγες οι οποίες ήταν μολυσμένες.

Ο παιδίατρος Μουζαφάρ Γκάνγκχρο, που χρέωνε τους ασθενείς πολύ φτηνά ώστε να προσελκύσει πελατεία στην πόλη Ρατοντέρο, για να μειώνει το κόστος, δεν χρησιμοποιούσε καινούργιες σύριγγες. Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές Αρχές έχουν εξετάσει 200.000 κατοίκους, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι ο αριθμός των μολυσμένων παιδιών θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1.000, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «New York Times».

O παιδίατρος συνελήφθη, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ωστόσο εξακολουθεί να δουλεύει ως γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο! Η Ιμτιάζ Τζαλμπανί, που είχε πάει στον Γκάνγκχρο και τα έξι της παιδιά, λέει ότι τον είδε να ψάχνει σ’ έναν κουβά μια παλιά σύριγγα, την οποία χρησιμοποίησε στον εξάχρονο γιο της, ο οποίος βρέθηκε αργότερα θετικός στον ιό HIV.

Τέσσερα από τα παιδιά της είναι θετικά και τα δύο μικρότερα κατέληξαν από επιπλοκές του ιού. Άλλος γονέας κατήγγειλε ότι ο παιδίατρος χρησιμοποίησε τον ίδιο ορό σε 50 παιδιά, χωρίς να αλλάξει βελόνα. Ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This