«Άγνωστα» Ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ενεργοποιήθηκαν στην Ουκρανία

Δεκάδες μη επιθετικά Drones θύματα «αγνώστου» συστήματος

Must Read

Από τον Ιανουάριο του 2023, χειριστές UAV των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ειδικά στο Bakhmut έχουν χάσει τουλάχιστον 100 μη επιθετικά drones που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση βολών του ουκρανικού πυροβολικού. Εναέρια, μη επανδρωμένα ΚΔΠ δηλαδή

 

Τα drones δεν καταφέρνουν να φτάσουν στις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων αφού καταστέλλονται από προηγουμένως άγνωστα συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου. Για πρώτη φορά, ένα τέτοιο φαινόμενο αντιμετωπίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από μονάδες της 80ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ουκρανικών ΕΔ στην περιοχή Kremennaya, αλλά μαζικές βλάβες drones έχουν καταγραφεί στην περιοχή Artemovsk (Bakhmut) από το τέλος. του Ιανουαρίου.

 

Απώλειες UAV αναφέρονται από πολλές μονάδες του Ουκρανικού στρατού: την 53η, 93η και 63η μηχανοποιημένη ταξιαρχία.

 

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από τις αρχές Ιανουαρίου 2023, χειριστές drone στις μονάδες αυτών των ταξιαρχιών ανέφεραν την απώλεια τουλάχιστον 77 UAV πάνω από θέσεις στα προηγουμένως εγκαταλειμμένα χωριά Kleshcheyevka, Kurdyumovka, Zelenopolye και Ozeryanovka, 30 χιλιόμετρα νότια του Artemovsk ( Bakhmut).

 

Η μαζική εξουδετέρωση ουκρανικών drones μπορεί να σχετίζεται με τη λειτουργία φορητών σταθμών ηλεκτρονικού πολέμου που εμφανίστηκαν στο μέτωπο σχετικά πρόσφατα.

Πληροφορίες από Clinker CM

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This