Συρία: Αφόρητη η κατάσταση για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό

Η Ε.Ε. υποστηρίζει ότι ήδη βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθάει τη -σπαρασσόμενη από τον 11ετή εμφύλιο- χώρα με κάθε τρόπο

Must Read

Σε δεύτερη μοίρα -τόσο πολιτικά-διπλωματικά όσο όμως και μιντιακά- έχουν περάσει οι βαθιές πληγές που άφησε στη Συρία το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου την περασμένη Δευτέρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, που υποφέρει ακόμη από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην… ουρά της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης», είναι αφόρητη για τους πληγέντες, ενώ οι ανάγκες για βοήθεια είναι τεράστιες.

Παρ’ όλα αυτά, το Σαββατοκύριακο ο επιτετραμμένος της Ε.Ε. στη Συρία δήλωσε ότι δεν είναι δίκαιο να κατηγορείται το ευρω-μπλοκ ότι δεν προσφέρει αρκετή βοήθεια στους Σύρους μετά τον φονικό σεισμό. «Είναι εντελώς άδικο να κατηγορούμαστε ότι δεν προσφέρουμε βοήθεια, όταν στην πραγματικότητα κάνουμε ακριβώς αυτό εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία και κάνουμε τόσα περισσότερα στη διάρκεια της κρίσης με τον σεισμό» τόνισε ο Νταν Στονέσκου σε γραπτή του δήλωση προς το Reuters.

Ο Στονέσκου δήλωσε επιπλέον ότι η Ε.Ε. και οι χώρες-μέλη έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 50.000.000 ευρώ για να προσφέρουν βοήθεια και να στηρίξουν τις αποστολές έρευνας και διάσωσης τόσο στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης όσο και στις ανταρτοκρατούμενες.

Η συριακή κυβέρνηση, εναντίον της οποίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση, ζήτησε τη συνδρομή του ΟΗΕ για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της καταστροφής και έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί σε συντονισμό με τη Δαμασκό.

Φορτίο 30 τόνων με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιταλία προσγειώθηκε το Σάββατο στη Βηρυτό και ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό. Παράλληλα, πάντως, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ έσπευσε να ευχαριστήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την «τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια» που παρείχαν στη χώρα του μετά τον σεισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This