Τρίτη 15/6/2021

Πρώτη φορά δήμαρχος στην Μπογκοτά ομοφυλόφιλη ακτιβίστρια

Η Κολομβία, που έχει συνδέσει τη φήμη της με τα καρτέλ ναρκωτικών, απέκτησε την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην ιστορία της, η οποία μάλιστα είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη και ορκισμένη ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς.

Η 49χρονη Κλαούντια Λόπες αναδείχτηκε την Κυριακή δήμαρχος στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της χώρας των Άνδεων, στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν σε συγκριτικά ήρεμη ατμόσφαιρα, έπειτα απο προεκλογική εκστρατεία, που αμαυρώθηκε από αιματηρά επεισόδια.

Η Λόπες, υποψήφια του κεντροαριστερού κόμματος “Πράσινη Συμμαχία”, επικράτησε ενός αριστερού και δύο συντηρητικών υποψηφίων, και θα γίνει η δήμαρχος της πρωτεύουσας των 7.200.000 κατοίκων, διαδεχόμενη τον κεντροαριστερό, Ενρίκε Πενιαλόσα Λονδόνιο.
Με καταμετρημένο το 99,41% των ψηφοδελτίων, εξασφάλισε το 35,23% των ψήφων, έπειτα από αμφίρροπη μάχη με τον Κάρλος Φερνάντο Γκαλάν (32,47%).

«Αλλάξαμε την ιστορία» σχολίασε η νέα δήμαρχος για τη νίκη της, που ήταν απρόσμενη στη συντηρητική χώρα, όπου παραδοσιακά την εξουσία ασκούν άνδρες της ελίτ. Η πρώην γερουσιάστρια Λόπες είναι ανυποχώρητη αντίπαλος της σκληρής Δεξιάς, που κυβερνά τη χώρα εδώ και έναν χρόνο.

Και πώς γιόρτασε τη νίκη της;
Μ’ ένα φιλί στο στόμα της συντρόφου της, Αντζέλικα Λοσάνο, που είναι, επίσης, πολιτικός!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ