Πρώτη φορά δήμαρχος στην Μπογκοτά ομοφυλόφιλη ακτιβίστρια

Must Read

Η Κολομβία, που έχει συνδέσει τη φήμη της με τα καρτέλ ναρκωτικών, απέκτησε την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην ιστορία της, η οποία μάλιστα είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη και ορκισμένη ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς.

Η 49χρονη Κλαούντια Λόπες αναδείχτηκε την Κυριακή δήμαρχος στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της χώρας των Άνδεων, στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν σε συγκριτικά ήρεμη ατμόσφαιρα, έπειτα απο προεκλογική εκστρατεία, που αμαυρώθηκε από αιματηρά επεισόδια.

Η Λόπες, υποψήφια του κεντροαριστερού κόμματος “Πράσινη Συμμαχία”, επικράτησε ενός αριστερού και δύο συντηρητικών υποψηφίων, και θα γίνει η δήμαρχος της πρωτεύουσας των 7.200.000 κατοίκων, διαδεχόμενη τον κεντροαριστερό, Ενρίκε Πενιαλόσα Λονδόνιο.
Με καταμετρημένο το 99,41% των ψηφοδελτίων, εξασφάλισε το 35,23% των ψήφων, έπειτα από αμφίρροπη μάχη με τον Κάρλος Φερνάντο Γκαλάν (32,47%).

«Αλλάξαμε την ιστορία» σχολίασε η νέα δήμαρχος για τη νίκη της, που ήταν απρόσμενη στη συντηρητική χώρα, όπου παραδοσιακά την εξουσία ασκούν άνδρες της ελίτ. Η πρώην γερουσιάστρια Λόπες είναι ανυποχώρητη αντίπαλος της σκληρής Δεξιάς, που κυβερνά τη χώρα εδώ και έναν χρόνο.

Και πώς γιόρτασε τη νίκη της;
Μ’ ένα φιλί στο στόμα της συντρόφου της, Αντζέλικα Λοσάνο, που είναι, επίσης, πολιτικός!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This