Σε απόσυρση των μέτρων στήριξης για την ενέργεια καλεί τo Eurogroup

Στόχος η σταδιακή αντικατάστασή τους με μέτρα στοχευμένα στις ευπαθείς ομάδες

Must Read

Να μπει τέλος σε επιδοτήσεις και οποιοδήποτε άλλο μέτρο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν εφαρμόσει τα κράτη-μέλη ζήτησε το χθεσινό Eurogroup.

Οι ενεργειακές τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά και τα εφιαλτικά σενάρια δεν επιβεβαιώθηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι τιμές παραμένουν υψηλές σε σχέση με το παρελθόν και γι’ αυτό πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση και να διαφοροποιηθούν οι πηγές προμήθειας.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων, που αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και το 2023. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας και στις αυξήσεις μισθών, ώστε να μην ενεργοποιηθεί το σπιράλ του πληθωρισμού.

Nα στηριχτεί η αγοραστική δύναμη των αδυνάμων

«Μέχρι στιγμής οι αποφάσεις ήταν ζυγισμένες και αυτό πρέπει να συνεχιστεί» διαπίστωσε ο Πασκάλ Ντόναχιου, αναφερόμενος στην ανάγκη να βρεθεί μια λεπτή γραμμή ισορροπίας. Ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε λόγο για ανάγκη να στηριχτεί η αγοραστική δύναμη των αδυνάμων με προσοχή και είναι μια ισορροπία που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τις διαπραγματεύσεις εργαζομένων – εργοδοτών.

Ο επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε και αυτός ότι η υποχώρηση των τιμών πρέπει να επιτρέψει στις κυβερνήσεις να αποσύρουν σταδιακά τα μέτρα στήριξης και να διατηρήσουν μόνο αυτά που είναι περισσότερο στοχευμένα. «Θα τις ενθαρρύνουμε προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This