Η Λαγκάρντ κάλεσε τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση!

Η ισχυρή κυρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, που αμείβεται με πολλές χιλιάδες ευρώ, έβαλε στο στόχαστρό της τις αυξήσεις των μισθών!

Must Read

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις αποφάσεις του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και έσπευσε να τονίσει ότι δεν θα σταματήσουν τον Μάρτιο οι αυξήσεις των επιτοκίων.

Και τόνισε ότι σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων είναι αναγκαίες, δηλώνοντας ότι «πρέπει να καλύψουμε έδαφος, Δεν έχουμε τελειώσει». Μάλιστα τόνισε ότι για αυτή την απόφαση δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία, αλλά μεγάλη συναίνεση στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ μίλησε για τους κινδύνους που προκύπτουν λόγω της διατήρησης σε υψηλά επίπεδα του δομικού πληθωρισμού. Ο οποίος να σημειωθεί πως δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και παρέμεινε σταθερός στο 5,2% τον Ιανουάριο. Και αναλύοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία δήλωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει η πορεία πτώσης του πληθωρισμού.

Όμως η Λαγκάρντ προκάλεσε με τον κυνισμό της, αφού χωρίς καμία συναίσθηση της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, ζήτησε από τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να αποσύρουν σταδιακά τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση! Μάλιστα έδωσε και… κατευθύνσεις, αναφέροντας πως πρέπει να γίνει με συντονισμένο τρόπο, όσο θα μειώνονται οι τιμές της ενέργειας. Και πρόσθεσε ότι αν τα μέτρα ενίσχυσης για την ενεργειακή κρίση δεν είναι στοχευμένα και προσωρινά, θα ενισχύσουν μεσοπρόθεσμα τις πληθωριστικές πιέσεις. Και τότε όπως είπε, θα χρειαζόταν ακόμα ισχυρότερη αντίδραση από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής, κάτι το οποίο σημαίνει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Η απόφαση έχει ήδη παρθεί, μιας και η Λαγκάρντ έχει ήδη συζητήσει με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, για την προσαρμογή των μέτρων στήριξης που εφαρμόζουν οι ευρωπαϊκές χώρες.

Η γυναίκα που αμείβεται με δυσθεώρητα νούμερα, έβαλε στο στόχαστρό της και τους μισθούς, λέγοντας πως αυξάνονται ταχύτερα, ενισχυμένοι από τις εύρωστες αγορές εργασίας και ότι η παρακολουθούν την εξέλιξή τους, όπως και τα δημοσιονομικά μέτρα των κυβερνήσεων.

Όσον αφορά στην οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τόνισε ότι επιβραδύνθηκε σημαντικά από τα μέσα του 2022 και ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα αναμένει να παραμείνει αδύναμη βραχυπρόθεσμα.

«Οι κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη» πρόσθεσε «έχουν γίνει πιο ισορροπημένοι. Από τη μία πλευρά, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό καθοδικό κίνδυνο για την οικονομία και μπορεί να αυξήσει ξανά τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, ενώ μπορεί να υπάρξουν και νέα εμπόδια αν ενταθεί ξανά η πανδημία του κορωνοϊού. Από την άλλη πλευρά, το ενεργειακό σοκ μπορεί να ξεθωριάσει ταχύτερα από το αναμενόμενο και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να προσαρμοσθούν ταχύτερα στις αλλαγές του διεθνούς περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This