Τουρκία: «Δεν επέτρεψα καμία παράνομη κατασκευή» λέει ο δήμαρχος της μόνης πόλης στο επίκεντρο του σεισμού που δεν θρηνεί θύματα

«Ενοχλούνταν μαζί μου και με ρωτούσαν σκωπτικά, εάν ήθελα να είμαι ο μόνος αξιοπρεπής στη χώρα»

Must Read

Την ώρα που στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς, στην πόλη Ερζίν, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής όπου χτύπησε αλύπητα ο Εγκέλαδος, όχι μόνο δεν θρήνησαν νεκρούς, αλλά δεν είχαν ούτε καν τραυματίες, καθώς δεν κατέρρευσε κανένα σπίτι!

Ο βασικός λόγος, σύμφωνα με την Deutsche Welle, είναι πως η συγκεκριμένη περιοχή, που απέχει 110 χιλιόμετρα από το «ισοπεδωμένο» Χατάι (όπου επιχειρούσε η ελληνική αποστολή), ευτύχισε να έχει για δήμαρχό της τον Οκές Ελμάσογλου, ο οποίος το μόνο που έκανε, ουσιαστικά, ήταν να κάνει σωστά τη δουλειά του, πετυχαίνοντας το «θαύμα».

https://twitter.com/203_Nations/status/1624470571487576064

«Δεν επέτρεψα παράνομες κατασκευές και οικοδομικές δραστηριότητες», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «μερικές φορές οι άνθρωποι ενοχλούνταν μαζί μου και με ρωτούσαν σκωπτικά αν ήθελα να είμαι ο μόνος αξιοπρεπής στη χώρα. Αλλά έτσι έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Δεν επέτρεψα καμία παράνομη κατασκευή».

Σταθερός στις θέσεις του

Ο Ελμάσογλου παραδέχεται πως παράνομες κατασκευές, εξοικονόμηση χρημάτων σε λάθος επιλογές και κακοτεχνίες έγιναν και στο Ερζίν, όχι, όμως, χωρίς να θέσει ο ίδιος τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους. Πολλές φορές κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν τις αρχές να κάνουν τα «στραβά μάτια». Ωστόσο, ο ίδιος παρέμεινε σταθερός στις θέσεις του, ακόμη και όταν δέχθηκε επιθέσεις γι’ αυτό.

«Όλοι αυτοί με πλεύρισαν, μού παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν χρήματα να βγάλουν οικοδομική άδεια. Τους έλεγα πόσο λυπάμαι, αλλά αρκετοί στην πόλη μας θύμωσαν για αυτό», είπε σχετικά. Τώρα όμως τον ευγνωμονούν που κανείς δεν έπαθε κάτι. Βέβαια, έλεγχοι θα γίνουν ακόμη και στα όρθια κτήρια, όπως και σε ολόκληρη την περιοχή, που είναι σεισμογενής. Ίσως μάλιστα, όπως λέει ο δήμαρχος, «τα συνεργεία να έχουν περισσότερη δουλειά. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια, πριν κατοικηθούν και πάλι τα κτίρια της πόλης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This