Τέλος το δολάριο και στις συναλλαγές Ρωσίας – Βολιβίας

Must Read

Ρωσικές και βολιβιανές εταιρείες άρχισαν να πραγματοποιούν διεθνείς εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας το ρούβλι και το βολιβιανό νόμισμα αντί για το δολάριο ΗΠΑ.

«Οι χρηματοοικονομικές πράξεις μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας εθνικά νομίσματα, κάτι που επιφέρει πλήγμα στην ηγεμονία του δολαρίου», δήλωσε ο Μιχαήλ Λεντενιόφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βολιβία.

Αυτός ο τρόπος διεθνούς εμπορίου είναι εφικτός χάρη στις συμφωνίες που κατέληξαν οι νομισματικές αρχές των χωρών μετά από πολλές συναντήσεις το 2022.

«Ως αποτέλεσμα, άμεσοι λογαριασμοί σε ρούβλια και Bolivianos άνοιξαν μεταξύ της Gazprombank και της Union, της μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Βολιβίας», αποκάλυψε ο πρέσβης Lendenyov, προσθέτοντας ότι αυτό διευκολύνει το έργο των ρωσικών εταιρειών στην αγορά των Άνδεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This