Η Πολωνία μπλόκαρε τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις

Must Read

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα να συμφωνήσουν στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλλουν στη Ρωσία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην ΕΕ.

Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Άλλες πηγές είπαν ότι οι εξαιρέσεις προτάθηκαν για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Ιταλίας, που στηρίχθηκε και από τη Γερμανία.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This