Συρία: Πήγαν να μαζέψουν τρούφες και σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης

Δεκάδες άνθρωποι «θυσιάζονται» στην εμπόλεμη χώρα για μια πανάκριβη λιχουδιά...

Must Read

Στην προσπάθειά τους να μαζέψουν μανιτάρια τρούφες για να βγάλουν τα προς το ζην, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, καθώς πάτησαν νάρκη στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η φονική νάρκη είχε «φυτευτεί» στην περιοχή από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), με το Sana, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας να μεταδίδει ότι η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διέλευση του φορτηγού που μετέφερε τους άτυχους πολίτες στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Το δυστύχημα αυτό, σύμφωνα με το Sana, σημειώνεται μόλις τρεις ημέρες μετά τις εκρήξεις άλλων δύο ναρκών που είχε «αφήσει» το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 10 πολίτες που επίσης μάζευαν τρούφες, στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, εξάλλου, επίθεση που αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε τον θάνατο 68 ανθρώπων που κι εκείνοι είχαν πάει για μάζεμα τρούφας στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς, επίσης στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει έδρα στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Σημειώνεται πως η τρούφα της συριακής ερήμου, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο, συλλέγεται εν γένει ανάμεσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο και πωλείται πολύ ακριβά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This