Μόλις με μία λίρα, η HSBC εξαγόρασε τη βρετανική Silicon Valley Bank!

Η Τράπεζα της Αγγλίας είπε ότι η εξαγορά σημαίνει πως τα χρήματα των καταθετών στη είναι «ασφαλή»

Must Read

Η HSBC αγόρασε το βρετανικό σκέλος της Silicon Valley Bank (SVB UK) για μόλις 1 λίρα, εξασφαλίζοντας τις καταθέσεις περισσότερων από 3.000 πελατών αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα το Sky News, αυτό επιβεβαιώθηκε από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προετοιμαζόταν να φέρει την τράπεζα σε διαδικασία αφερεγγυότητας.

Η κίνηση, είπε η εθνική τράπεζα, σημαίνει ότι τα χρήματα των καταθετών στην SVB UK ήταν ασφαλή ως αποτέλεσμα της αγοράς. Όλες οι Υπηρεσίες SVB UK θα συνεχίσουν επίσης να λειτουργούν κανονικά και οι πελάτες δεν θα παρατηρήσουν καμία αλλαγή.

Η HSBC, σε δήλωσή της στο Sky News, ανέφερε ότι αγόρασε την SVBUK, η οποία έχει ισολογισμό 8,8 δισ. λιρών – έναντι 1£: «Αυτή η εξαγορά έχει εξαιρετικό στρατηγικό νόημα για την επιχείρησή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Τα δάνεια της βρετανικής θυγατρικής της Silicon Valley Bank που κατέρρευσε ανήλθαν σε 5,5 δισεκατομμύρια λίρες και οι καταθέσεις ανήλθαν συνολικά σε 7,6 δισεκατομμύρια λίρες στις 10 Μαρτίου, δήλωσε ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός. Πέρυσι, τα κέρδη της Silicon Valley Bank UK ήταν 88 εκατομμύρια λίρες προ φόρων.

Η κίνηση αυτή της εξαγοράς έρχεται αφότου οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Παρασκευή τη Silicon Valley Bank με έδρα την Καλιφόρνια, σημειώνοντας μια συγκλονιστική κατάρρευση.

Ο Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου HSBC, δήλωσε: «Ενισχύει το franchise εμπορικών τραπεζών μας και ενισχύει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της τεχνολογίας και της βιοεπιστήμης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς».

Σε δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε επίσης ότι δεν εμπλέκονται χρήματα φορολογουμένων στην πώληση. Ο καγκελάριος Τζέρεμι Χαντ δήλωσε: «Χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές μεταρρυθμίσεις μετά την κρίση, οι οποίες εισήγαγαν εξουσίες για την ασφαλή διαχείριση της πτώχευσης των τραπεζών, αυτή η πώληση προστατεύει τόσο τους πελάτες της SVB UK όσο και τους φορολογούμενους.

Ο τεχνολογικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πραγματικά κορυφαίος στον κόσμο και έχει τεράστια σημασία για τη βρετανική οικονομία, υποστηρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είπα χθες ότι θα φροντίσουμε τον τεχνολογικό μας τομέα και εργαστήκαμε επειγόντως για να τηρήσουμε αυτήν την υπόσχεση και να βρούμε μια λύση που θα παρέχει στους πελάτες της SVB UK εμπιστοσύνη.

Η HSBC είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης και οι πελάτες της SVB UK θα πρέπει να αισθάνονται καθησυχασμένοι από τη δύναμη, την ασφάλεια και την ασφάλεια που τους προσφέρει».

Η HSBC, με έδρα το Λονδίνο, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, εξυπηρετώντας 39 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This