Τουρκία: Πόλεις από κοντέινερ στήνει για τους σεισμόπληκτους ο Ερντογάν – Ξεπέρασαν τους 48.000 οι νεκροί

Έχουν καταρρεύσει 36.257 κτίρια, ενώ άλλα 18.219 κτίρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Must Read

Μέσα σε ένα χρόνο, δεσμεύθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν να ανοικοδομήσει τα σπίτια των θυμάτων του πολύνεκρου σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, σημειώνοντας, παράλληλα, πως θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού χιλιάδες άνθρωποι καταφέρουν να αφήσουν τα προσωρινά τους καταλύματα και να εγκατασταθούν μόνιμα σε κάποια κατοικία.

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία από τους καταστροφικούς σεισμούς αυξήθηκε σε 48.448 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, προσθέτοντας πως οι αρχές προσπαθούν να στήσουν πόλεις από κοντέινερ, για να προσφέρουν προσωρινή στέγη στους σεισμόπληκτους που έχασαν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαλάτια, μία από τις επαρχίες που χτυπήθηκαν βάναυσα από τους σεισμούς, ο Σοϊλού δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία περιλαμβάνει 6.660 ξένους υπηκόους, κυρίως Σύρους, προσθέτοντας ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμα να ταυτοποιήσουν 1.615 θύματα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να στήσει 115.585 κοντέινερ για ισάριθμο αριθμό οικογενειών σε 239 σημεία σε ολόκληρη τη σεισμόπληκτη περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν οργανωθεί 23 τοποθεσίες και έχουν στηθεί 21.000 κοντέινερ, με 85.000 ανθρώπους να ζουν σε αυτά. Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι μετά τον σεισμό έχουν στηθεί 433.536 σκηνές σε 354 σημεία, προσθέτοντας ότι, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα δοθούν νέοι προσωρινοί χώροι εργασίας σε επιχειρήσεις.

Κατέρρευσαν 36.257 κτίρια στις σεισμόπληκτες περιοχές

Αναφερόμενος στις καταστροφές που υπέστη η χώρα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι κατέρρευσαν 36.257 κτίρια και έχουν απομακρυνθεί τα χαλάσματα από 5.321 οικήματα, και πως έχουν κατεδαφιστεί και έχουν απομακρυνθεί τα χαλάσματα από 6.000 από τα 18.219 κτίρια που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Πρόσθεσε δε ότι τα κτίρια που κατέρρευσαν και εκείνα που κρίθηκαν άμεσα κατεδαφιστέα αντιστοιχούν μόνο στο 25% των συνολικών αυτών εργασιών, ενώ το υπόλοιπο 75% αφορά κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και πρέπει να κατεδαφιστούν.

Στη διάρκεια επίσκεψής του την Κυριακή στο Χατάι, μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Κατάρ δεσμεύθηκε να αποστείλει 10.000 κοντέινερ που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε Τουρκία και Συρία έχει, δυστυχώς, ξεπεράσει τους 54.000. Επιπλέον, περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον κύριο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και τους ισχυρούς μετασεισμούς, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες που έμειναν άστεγοι στην Τουρκία, να αναζητήσουν καταφύγιο σε σκηνές ή να αποπειραθούν να μετεγκατασταθούν σε γειτονικές πόλεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This