O Βαρθολομαίος με τον Ελπιδοφόρο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν συμμερίζεται τα σενάρια (από ομογένεια) ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πάει να στήσει δικό του τσιφλίκι

Must Read

Δεν βλέπω να «μασάνε» ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από τις ιστορίες που κάποιοι σκοπίμως κυκλοφορούν πως, τάχα, εξυφαίνονται σχέδια αυτοκεφαλίας της μεγαλύτερης επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Λαϊκοί, όχι ρασοφόροι, διακινούν, μαθαίνω, τα σενάρια. Καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Τοπικά εκδοτικά ομογενειακά μέσα τα οποία πάντοτε περιτριγύριζαν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ομογένεια προσδοκώντας ένα απροσδιόριστο «κάτι».

Παράγοντες που θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους επιρροή στην ομογένεια τώρα που καθιερώθηκε θεσμικά και η ψήφος των αποδήμων και γενικώς συμφέροντα τοπικά έχουν αντίκτυπο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Μια ζωή η ίδια ιστορία.

Εμπιστοσύνη

Τα τράβηξαν παλαιότερα και οι Αρχιεπίσκοποι Σπυρίδων, ύστερα ο Δημήτριος και, εσχάτως, ο Ελπιδοφόρος. Κύκλοι που θεωρούσαν τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο  μαριονέτα που θα δουλέψει γι’ αυτούς και όχι για το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσπαθούν να στήσουν ένα συγκεκριμένο σενάριο.

Απ’ ό,τι γνωρίζω, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πνευματικό του παιδί τον Ελπιδοφόρο και απολαμβάνει της πλήρους στήριξής του στις αλλαγές που προωθούνται.

Ο κ. Βαρθολομαίος θεωρεί άλλωστε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής κορωνίδα των επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου και δεν «τσιμπάει» από τις ομογενειακές κασσάνδρες που δήθεν προβάλλουν πως η Αμερική πάει να στήσει δικό της τσιφλίκι.

Τον Μάιο έρχεται το «Άξιον Εστί»

Παρ’ όσα είχαν ακουστεί για παρεξηγήσεις και πολιτικές σκοπιμότητες και ανακατωσούρες, τελικά η ιερή εικόνα του «Αξιον Εστί» συμφωνήθηκε να έρθει στην Αθήνα. Η κοινότητα του Αγίου Ορους και η Εκκλησία της Ελλάδος κατέληξαν στις ημερομηνίες. Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου θα βρίσκεται η ιερή εικόνα του «Αξιον Εστί» στην Αθήνα.

Υπάρχει η πεποίθηση, τόσο στον κόσμο της Εκκλησίας όσο και στον πολιτικό κόσμο, πως η έλευση της εικόνας θα λειτουργήσει ευεργετικά στην πνευματική ανάταση του κόσμου. Υστερα απ’ όσα έχουν συμβεί στα Τέμπη και η γενικότερη αναστάτωση που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This