Το μοιραίο λάθος του Μπαγκνταντί που του στοίχισε τη ζωή…

Must Read

Ένα μοιραίο λάθος ήταν αρκετό για να οδηγήσει στην εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, ένα λάθος που έκανε ο ίδιος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον περασμένο Απρίλιο. Ο Μπαγκντάντι, ο οποίος σκοτώθηκε πυροδοτώντας το γιλέκο με τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη διάρκεια της επιδρομής των Αμερικανών κομάντος στο κρησφύγετο του στο χωριό Μπαρίσα της βορειοδυτικής Συρίας, είχε απευθυνθεί στις 30 Απριλίου στους οπαδούς του με ένα 18λεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στην πρώτη εδώ και πέντε χρόνια εμφάνισή του.

Αποκάλυψη

Όπως αποκάλυψε ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος της Global Risk International Ντέιβιντ Οτο, ο οποίος μίλησε με μέλη των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων -τα οποία μετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού του Αλ Μπαγκντάντι-, «η προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι ζωντανός τον πρόδωσε. Στάθηκε κατά κάποιον τρόπο η αιτία του θανάτου του. Άρχισαν να τον αναζητούν όταν εμφανίστηκε στο τελευταίο βίντεο» δήλωσε.

Κουρδικές πολιτοφυλακές κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο του Αλ Μπαγκντάντι μέσω του βίντεο και άρχισαν μια μυστική επιχείρηση εναντίον του.
«Ανησυχούσε ότι οι περισσότεροι υπαρχηγοί του πίστευαν ότι είχε σκοτωθεί και γι’ αυτό βγήκε από την κρυψώνα του. Ήταν μια πηγή από τις κουρδικές δυνάμεις που γνώριζε έναν εκ των εμπίστων του, ο οποίος είχε σχέσεις με τις τουρκικές παραστρατιωτικές δυνάμεις. Έτσι κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του. Τον αναζητούσαν επί δύο μήνες και πιστεύω ότι πριν από έναν μήνα εντόπισαν το κρησφύγετό του» πρόσθεσε ο Οτο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This