Τρεις νεκροί και εκτεταμένες ζημιές από ανεμοστρόβιλο στο Άρκανσας

Must Read

Φονικό είναι το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες με μανία την πολιτεία του Αρκάνσας, στον αμερικανικό Νότο καθώς στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Παράλληλα, βορειότερα η κατάρρευση στέγης θεάτρου λόγω σφοδρής καταιγίδας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 28 άλλων, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου ήταν καταστροφικό καθώς διέλυσε στέγες και τοίχους κτιρίων, σκόρπισε αυτοκίνητα, ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Στο Αρκάνσας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γουίν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της πολιτείας, η οποία κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέπτυξε περίπου 100 μέλη της εθνοφρουράς.

«Το κέντρο του Αρκάνσας υπέστη σημαντικές ζημιές», έγραψε η ίδια στο Twitter.

Την ίδια ώρα, η κομητεία Πουλάσκι, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Αρκάνσας, η Λιτλ Ροκ, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός.

«Περίπου 30 τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία» της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ Φρανκ Σκοτ.

Η Λάρα Φάραρ, δημοσιογράφος σε τοπικό οικονομικό έντυπο, ανέφερε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήταν σε «απόλυτο σοκ» βλέποντας τις καταστροφές κοντά στο σπίτι της, στη Λιτλ Ροκ.

«Σε ορισμένα κτίρια η σκεπή έχει διαλυθεί τελείως», δήλωσε η ίδια, περιγράφοντας εικόνες με κατεστραμμένα κτίρια, τοίχους που είχαν καταρρεύσει και ξεριζωμένα δέντρα.

Κάποιες ώρες αργότερα άλλος ανεμοστρόβιλος ή ισχυρή ριπή ανέμου θεωρείται ότι προκάλεσε τη διάλυση στέγης σε αμφιθέατρο στο βόρειο Ιλινόις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή την ώρα που στη σκηνή εμφανιζόταν ροκ συγκρότημα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 28 άλλοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομεία της περιοχής, πέντε εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σον Σαντλ, αρχηγός της πυροσβεστικής στη μικρή πόλη Μπελβιντέρε, δυτικά του Σικάγο στην πολιτεία Ιλινόις, στα όρια με την πολιτεία Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 260 άνθρωποι παρακολουθούσαν τη συναυλία στο θέατρο Apollo της πόλης.

Ανεμοστρόβιλοι, εντυπωσιακό όσο και καταστροφικό φαινόμενο που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προβλεφθεί, πλήττουν συχνά τις ΗΠΑ, ιδίως το κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Πριν από μια εβδομάδα, ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πολιτεία του Μισισιπή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 25 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την πολιτεία νωρίτερα χθες.

Τον Δεκέμβριο του 2021, κάπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την πολιτεία Κεντάκι.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This