Εκλογές στη Φινλανδία: Ήττα της Σάνα Μάριν και νέο ρεκόρ για την ακροδεξιά!

Το εθνικιστικό κόμμα Φινλανδοί θα καταλάβει, εκτός σοβαρού απροόπτου, τις 46 από τις 200 έδρες του κοινοβουλίου της χώρας

Must Read

Η κεντροδεξιά αναδείχτηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη Φινλανδία, με το συντηρητικό κόμμα Εθνική Συμμαχία (NCP) να προηγείται στις ψήφους των πολιτών, την ώρα που η ακροδεξιά κατέγραψε ποσοστά – ρεκόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Yle, που, συνήθως, πέφτει κοντά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, η Εθνική Συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πέτερι Όρπο (κεντρική φωτο) συγκεντρώνει τις περισσότερες έδρες με 48 βουλευτές, με το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα Φινλανδοί που σημείωσε νέο ρεκόρ να ακολουθεί με 46 έδρες, αφήνοντας τρίτο το Σοσιαλδημοκρατικό SDP της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν (κεντρική φωτο) με 43 έδρες.

Ο υποψήφιος του κόμματος που βγαίνει πρώτο, παραδοσιακά είναι εκείνος που αναλαμβάνει τη θέση του πρωθυπουργού στη Φινλανδία -ένας άγραφος κανόνας που ακολουθείται χωρίς εξαίρεση από το 1987- με προϋπόθεση, πάντως, το να μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη», υποστήριξε ο -πιθανός- μελλοντικός αρχηγός της φινλανδικής κυβέρνησης Πέτερι Όρπο, με την απερχόμενη -όπως όλα δείχνουν- πρωθυπουργό, Σάνα Μάριν, να δηλώνει στο πλατό του Yle, όπου ήταν παρόντες οι επικεφαλής όλων των κομμάτων, «ας περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα». «Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον κόσμο που ψήφισε μαζικά τους Σοσιαλδημοκράτες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις του Yle, οι διαφορές στις ψήφους θα είναι ακόμη μικρότερες: 20,9% για την κεντροδεξιά, 20,3% για την ακροδεξιά και 19,7% για τους Σοσιαλδημοκράτες. «Είναι μια πρόβλεψη, οπότε ας το πάρουμε ως τέτοιο, αλλά είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», σχολίασε με τη σειρά της η εθνικίστρια αρχηγός του κόμματος Φινλανδοί Ριίκα Πούρα.

H εθνικίστρια Ριίκα Πούρα, επικεφαλής του κόμματος Φινλανδοί

Να σημειωθεί πως το κοινοβούλιο της χώρας έχει 200 έδρες, με τον σχηματισμό της κυβέρνησης να διαρκεί κατά μέσον όρο έξι εβδομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This