Έξαλλος με Μπάιντεν ο Ερντογάν: «Ψηφίστε με να δώσουμε ένα ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ»

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία «τόλμησε» να συναντηθεί με τον Κιλιτσντάρογλου...

Must Read

Σε μια προεκλογική περίοδο στην Τουρκία όπου όλα, πλέον, φαντάζουν πιθανά, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόσον καιρό πιέζει τις ΗΠΑ για να του δώσουν F-16, ξαφνικά δηλώνει… έξαλλος με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν!

Κι αυτό, για το λόγο ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζέφρι Φλέικ, συναντήθηκε με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και μεγάλο αντίπαλό του για την τουρκική προεδρία στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν… απαγόρευσε στον Φλέικ να εισέλθει στην προεδρική κατοικία, μια κίνηση που, όπως είναι φυσικό, θεωρείται απαξίωση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί. Τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του; Συναντά τον Κεμάλ. Ντροπή σας, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Είσαι ένας πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα σηκωθείς μετά από αυτό και θα ζητήσεις ραντεβού με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πλέον να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν την Κυριακή, μιλώντας σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Turkish Star», η οποία επικαλείται δημοσίευμα του Sputnik.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει, για να δώσουν ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. «Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρει τα καθήκοντα του. Όσο δεν μαθαίνεις, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την πύλη (της προεδρίας)!», τόνισε ο Ερντογάν.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This