Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες – Δήλωσε αθώος – Έμεινε ελεύθερος

Είναι επίσημα ο πρώτος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις - Μία ώρα κράτησε η διαδικασία στο δικαστήριο και κατόπιν ο Τραμπ αποχώρησε

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφού βρέθηκε πρώτα στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, όπου παραδόθηκε και συνελήφθη επισήμως, οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, το 2016.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, ο οποίος σε κανένα σημείο της διαδικασίας (κράτησε μία ώρα) δεν είχε χειροπέδες, δήλωσε αθώος και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο του Μανχάταν (χωρίς να κάνει καμία δήλωση) με την αυτοκινητοπομπή του. Θα επιστρέψει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Πλήθος κόσμου, αστυνομικών και δημοσιογράφων παρακολουθούν τα όσα… κινηματογραφικά διαδραματίζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν και σχολίασε: «Ουάου θα με συλλάβουν».

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για την αυτοκινητοπομπή του Τραμπ για να διασχίσει τα 6,4 χιλιόμετρα από το σπίτι του στον Πύργο Τραμπ, μέχρι το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης.




Η διαδικασία

Τώρα που ο Τραμπ παραδόθηκε, θα διωχθεί στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν και του πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, αλλά όχι δείγματα DNA και δεν ελήφθη φωτογραφία σύλληψης.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου στον 15ο όροφο. Μετά τη σημερινή διαδικασία, ο δικαστικός αγώνας μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή περισσότερο. Εντός των επόμενων 15 ημερών, η εισαγγελία πρέπει να παραδώσει στοιχεία στην υπεράσπιση.

Η νομική ομάδα του Τραμπ αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για την υπόθεση. Μόνο αφού επιλυθούν αυτά τα ζητήματα θα μπορούσε η υπόθεση να πάει σε δίκη.

Διαδηλώσεις έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν

Εκατοντάδες υποστηρικτές και επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν.

Ώρες προτού να φτάσει ο Τραμπ στο δικαστήριο, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα και ύψωσε πλακάτ εκφράζοντας την υποστήριξή του. Οι αντιδιαδηλωτές, που τους χώριζαν κιγκλιδώματα από τους οπαδούς τους Τραμπ, γιόρταζαν από την πλευρά τους το γεγονός, υψώνοντας πλακάτ με το σύνθημα «Κλείστε τον μέσα!» – ήταν μια αναφορά στο σύνθημα που χρησιμοποιούσε συχνά ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας για τη Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την Τζόρτζια, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία επιμένει στον ισχυρισμό ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2020, έκανε μια σύντομη εμφάνιση έξω από το δικαστήριο. Είχε υποσχεθεί ότι θα τεθεί επικεφαλής μιας διαδήλωσης της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικάνων της Νέας Υόρκης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατριώτες υποστηρικτές του Τραμπ που βρίσκονται σήμερα εδώ» είπε στο πλήθος. Σε μια χαοτική σκηνή, μίλησε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπήκε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, καθώς οι αντιδιαδηλωτές την αποδοκίμαζαν και οι υποστηρικτές του Τραμπ σφύριζαν επιδοκιμαστικά.

Για λίγα λεπτά εμφανίστηκε και ο Τζορτζ Σάντος, ένας βουλευτής από τη Νέα Υόρκη την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί του επειδή αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα για το παρελθόν του.

Κάποιοι διαδηλωτές φορούσαν στολές: ένας θεάθηκε με μάσκα Τζο Μπάιντεν, κάποιος άλλος μεταμφιέστηκε σε Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με ριγέ στολή φυλακισμένου.

Τη στιγμή της αναχώρησης του Τραμπ από τον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν, εμφανίστηκαν καμιά δεκαριά διαδηλωτές με πλακάτ που έγραφαν «Τικ-τακ, ο χρόνος σας τελείωσε!». Εκεί κοντά βρέθηκαν και λιγοστοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου, για να τον επευφημήσουν καθώς περνούσε από μπροστά τους η αυτοκινητοπομπή του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This