«Μικρή Ρωσία» το Μαυροβούνιο!

Πάνω από 1 στα 3 γιοτ ανήκουν σε Ρώσους - Αξιωματούχοι και ολιγάρχες οι πλοιοκτήτες

Must Read

Οι αρχές του Μαυροβουνίου δημοσίευσαν κατάλογο σκαφών αναψυχής που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Διοίκησης Ναυτικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Λιμένων.

Από αυτόν τον κατάλογο προκύπτει πως από τα 363 γιοτ της χώρας, σχεδόν το ένα τρίτο ανήκει σε Ρώσους!

  • Δείτε τον κατάλογο:
47-spisak-upisanih-jahti-do-aprila-2023

 

Μεταξύ των πλοιοκτητών είναι ο Ιβάν Σιμπίροφ, πρώην διευθυντής της Stroytransneftegaz, ενός από τους μεγαλύτερους εργολάβους της Gazprom. Ο Σιμπίροφ έχει ένα μηχανοκίνητο γιοτ 18 μέτρων, το «Anastasia».

Φέτος, το Μαυροβούνιο έκλεισε το πρόγραμμα «χρυσού διαβατηρίου», το οποίο λειτουργούσε στη χώρα από το 2019. Ο πρώτος κάτοχος ενός τέτοιου διαβατηρίου ήταν Ρώσος.

Τον Οκτώβριο του 2021, οι αρχές του Μαυροβουνίου δημοσίευσαν ένα έγγραφο που περιείχε 166 θετικές αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση ιθαγένειας, σε αντάλλαγμα για επενδύσεις.

Η μαρίνα του Τίβατ, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νοτιοδυτικό Μαυροβούνιο

Οι περισσότεροι από τους αποδέκτες των «χρυσών διαβατηρίων» είναι Ρώσοι. Για παράδειγμα, μιλάμε για τον πρώην επικεφαλής του «Rosturism» Όλεγκ Σαφόνοφ, ο συνεργάτης του ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, Αντρέι Γκοροντιλοφ κ.λπ. Τα μέλη των οικογενειών των πελατών έλαβαν την υπηκοότητα του Μαυροβουνίου.

Μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αρχές του Μαυροβουνίου άρχισαν να «παγώνουν» την ακίνητη περιουσία των πολιτών της ρωσικής ομοσπονδίας.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε ότι αναμένει από το Μαυροβούνιο να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της ρωσικής ομοσπονδίας και να κλείσει τα λιμάνια για τα ρωσικά πλοία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This