Με εισιτήριο η είσοδος των τουριστών στη Βενετία από το ερχόμενο καλοκαίρι!

Must Read

Αγαπημένος προορισμός για πολύ κόσμο, ιδίως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, η Βενετία γίνεται, πλέον, η πρώτη πόλη στον κόσμο, για την οποία οι τουρίστες θα πληρώνουν εισιτήριο… εισόδου!

Και, δεν εννοούμε, φυσικά, για να επισκεφθούν μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα (για τα οποία έτσι κι αλλιώς απαιτείται κάποιο αντίτιμο), αλλά για να μπουν… στην ίδια την πόλη!

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και αρκετό καιρό και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξεκινήσει να ισχύει, τελικά, από την 1η Ιουλίου του 2020.

Η δημοτική αρχή, η οποία είχε αποφασίσει για την επιβολή χρέωσης από τον περασμένο Φεβρουάριο, χωρίς, ωστόσο, να καταλήξει στην ημερομηνία έναρξης του μέτρου, είχε αρχικά προτείνει η εφαρμογή του μέτρου να ξεκινήσει το Μάιο του 2019, αλλά τον Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι, τελικά, πάει για κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Ο λόγος μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης του εν λόγω μέτρου αφορούσε ασάφειες ως προς τη συλλογή της χρέωσης, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για αύξηση και στο κόστος του εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα και κρουαζιερόπλοια, με τα οποία καταφθάνουν στην πόλη οι τουρίστες.

Σύμφωνα, πάντως, με το δήμαρχο Luigi Brugnaro, το ποσό που θα συγκεντρώνεται, θα χρησιμοποιείται για την καθαριότητα και συντήρηση του ιστορικού κέντρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This