Τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από χιονοστιβάδα στις Γαλλικές Άλπεις

Τον κώδωνα του κινδύνου και για νέα χιονοστιβάδα κρούουν οι τοπικές αρχές

Must Read

Τραγικός ο απολογισμός από πτώση χιονοστιβάδας σήμερα το μεσημέρι στις Γαλλικές Άλπεις, καθώς τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στον παγετώνα Αρμανσέτ, με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν να επισημαίνει πως ο εν λόγω απολογισμός είναι προσωρινός, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. «Οι διασώστες εξακολουθούν να εργάζονται. Σας ευχαριστούμε για τη δράση σας», έγραψε ο Γάλλος ΥΠΕΣ στο Twitter, ενώ, σύμφωνα με τον νομάρχη, τον οποίο επικαλείται το Le Dauphiné liberated, «η έρευνα συνεχίζεται, γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι υπήρχε μόνο μία ομάδα στην περιοχή τη στιγμή της χιονοστιβάδας».

Οπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της περιφέρειας Haute-Savoie, στο σημείο της κωμόπολης Contamines-Montjoie, η οποία επλήγη από τη χιονοστιβάδα που είχε μήκος ενός χιλιομέτρου και πλάτος 100 μέτρων, βρίσκονταν εννέα ακόμη άνθρωποι, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για πτώση δεύτερης χιονοστιβάδας στην ίδια περιοχή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις έρευνες συμμετέχουν χωροφύλακες, πυροσβέστες και ιατρική ομάδα μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά, συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This