Έτοιμοι για χτύπημα στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να σπάσουν βίαια την συμμαχία Κίνας – Σαουδικής Αραβίας

Η Ταϊβάν θα είναι μόνο το πρόσχημα

Must Read

Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα για να εμποδίσει την προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων από τη Μέση Ανατολή στην Κίνα!

Αυτή η πρόταση έγινε από τον γερουσιαστή του Κογκρέσου Lindsey Graham.

Κατά τη γνώμη του, η Κίνα μπορεί σύντομα να αποφασίσει να αποκλείσει το νησί της Ταϊβάν.

Φυσικά, αυτή είναι η πρόφαση. Ο πραγματικός λόγος είναι η οβιδιακή εξέλιξη στην Μέση Ανατολή, με την Σαουδική Αραβία να τα βρίσκει με το Ιράν υπό το βλέμμα της Κίνας (φωτό) και να ετοιμάζεται να τιμολογήσει το πετρέλαιο της στο κινέζικο εθνικό νόμισμα, γεγονός που θα σημάνει το πιο συντριπτικό χτύπημα που έχει δεχθεί το δολάριο τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Ταϊβάν λοιπόν, είναι μόνο το πρόσχημα…

«Φοβάμαι ότι η Κίνα μπορεί να δημιουργήσει τη βάση για αποκλεισμό της Ταϊβάν τους επόμενους μήνες ή εβδομάδες. Πρέπει να απαντήσουμε σθεναρά εάν το κάνουν. Θα χρειαστεί να μπλοκάρουμε όλα τα πλοία που έρχονται από τη Μέση Ανατολή στην Κίνα. Ενημερώστε τους: εάν μπλοκάρετε την Ταϊβάν, θα κόψουμε τις προμήθειες πετρελαίου», είπε ο Γκράχαμ.

Η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι από το 2022, το Πεκίνο λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος των πόρων από τον βόρειο γείτονά του, τη Ρωσία, επομένως είναι δύσκολο να ασκηθεί πίεση στην Κίνα στον ενεργειακό τομέα. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι το χτύπημα θα είναι για να αποκλειστεί η Σαουδική Αραβία και να υποχρεωθεί να συνεχίσει να τιμολογεί το πετρέλαιο της σε δολάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This