Κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε τέσσερις οντότητες με έδρα την Τουρκία

Η Ουάσιγκτον τις κατηγορεί ότι αυτές βοήθησαν τον πόλεμο της Ρωσίας

Must Read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σήμερα σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων οντοτήτων που έχουν έδρα την Τουρκία, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί τις οντότητες αυτές ότι παραβίασαν τους αμερικανικούς ελέγχους εξαγωγών, συνδράμοντας στις ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι κυρώσεις αυτές είναι η μεγαλύτερη κίνηση της Ουάσιγκτον επιβολής τιμωρητικών μέτρων ενάντια στην Τουρκία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πέρυσι.

Τα μέτρα αυτά που αφορούν μεταξύ άλλων μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών με έδρα την Τουρκία και έναν επενδυτή στην τεχνολογία ο οποίος φέρεται να συνέβαλε στη μεταφορά ειδών «διπλής χρήσης» – αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου πακέτου κυρώσεων που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ενάντια σε περισσότερες από 120 οντότητες.

Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε στο Reuters ότι οι κυρώσεις στοχεύουν οντότητες με έδρα την Τουρκία και πρόσωπα στον τομέα της ναυτιλίας και του εμπορίου που είναι «κατά πλειοψηφία» ιδιοκτησία της Ρωσίας ή συνδέονται με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This