Εύα Καϊλή για την αποφυλάκιση με βραχιολάκι: «Θα είμαι με την κόρη μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου»

Η πρώτη της δήλωση για την απόφαση στην La Repubblica

Must Read

Ιδιαίτερα ανυπόμονη είναι η Εύα Καϊλή για να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για την υπόθεση Qatar Gate, που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο, πριν από μερικούς μήνες.

Σε μια πρώτη της δήλωση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι αυτό που θέλει περισσότερο από όλα είναι να βρεθεί με την κόρη της και να είναι μαζί της συνέχεια.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για να αποδείξει ότι είναι αθώα και δεν έχει σχέση με όσα της καταλογίζονται.

Ολόκληρη η δήλωση της Εύας Καϊλή:

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».



Η απόφαση

Ειδικότερα, όπως επιβεβαίωσε ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, μιλώντας στο «Politico», η Εύα Καϊλή, η τελευταία από τους βασικούς υπόπτους για το σκάνδαλο Qatargate που παρέμενε έγκλειστη στις βελγικές φυλακές, αναμένεται να μετακινηθεί από τις φυλακές Χάρεν, στα βόρεια των Βρυξελλών, σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, εν αναμονή της δίκης της.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλος», δήλωσε από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Εύα Καϊλή, η οποία ήταν ανάμεσα στα πρώτα πρόσωπα που συνελήφθησαν για την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρισκόταν στη φυλακή από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο φερόμενος «εγκέφαλος» του «QatarGate», Αντόνιο Παντσέρι, όσο και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχουν ήδη αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι με τους ίδιους όρους τίθεται εκτός φυλακής και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα. Η Εύα Καϊλή κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διαφθορά και «ξέπλυμα» χρήματος στο -υπό έρευνα- σκάνδαλο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή, η οποία θα αποφυλακιστεί μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, θα μένει στο σπίτι της στο Βέλγιο, ξεχωριστά από τον -επίσης αποφυλακισμένο με βραχιολάκι- σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, κάτι που ήταν δική της επιθυμία, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ενώ μαζί της θα έχει και την ηλικίας 2 ετών κόρη της, Αριάδνη.

Με τον Τζόρτζι, ο οποίος έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι όπου έμεναν μαζί, συνεπώς, με βάση την απόφαση αποφυλάκισής του, είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο μέσω τηλεφώνου, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται.




«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε από την πλευρά του ο Βέλγος συνήγορός της Σβεν Μαρί, αναφορικά με την απόφαση αποφυλάκισης της πελάτισσάς του, με την εν λόγω πληροφορία να επιβεβαιώνεται και από τη βελγική ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Η συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και ήλθε με πρωτοβουλία του ανακριτή της υπόθεσης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This