Αφού ένας 21χρονος εξέθεσε την ασφάλεια απόρρητων εγγράφων, ο Μπάιντεν τώρα θέλει πιο αυστηρά μέτρα φύλαξης

Must Read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για «περισσότερη ασφάλεια» των απόρρητων πληροφοριών, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του, τη στιγμή που η υπόθεση της διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον και έχει εκθέσει όλα τα συστήματα ασφαλείας, εδώ και μια εβδομάδα.

«Ενώ συνεχίζουμε να καθορίζουμε την αυθεντικότητα αυτών των εγγράφων, διέταξα τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για περαιτέρω ασφάλεια και περιορισμό της διανομής ευαίσθητων πληροφοριών, και η αρμόδια για την εθνική ασφάλεια ομάδα μας συντονίζεται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, συγχαίροντας τις δυνάμεις της τάξης για την έρευνά τους και τη «γρήγορη αντίδρασή τους» στη διαρροή αυτών των εμπιστευτικών εγγράφων.

Θυμίζουμε ότι χθες, Μ.Πέμπτη, το FBI συνέλαβε τον 21χρονο Jack Teixeira (μέλος της Εθνικής Φρουράς Αέρος της Μασαχουσέτης), ο οποίος θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού Πενταγώνου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This