Διαρροή εγγράφων στο Πεντάγωνο: Η στιγμή της σύλληψης του 21χρονου από το FBI

Ο Jack Teixeira συνελήφθη από πάνοπλους στρατιώτες στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση

Must Read

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, το FBI προχώρησε αργά το απόγευμα (τοπική ώρα) στη σύλληψη του 21χρονου Jack Teixeira, ο οποίος θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του αμερικανικού Πενταγώνου.

Οπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, ο 21χρονος συvνελήφθη στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, μια αγροτική κοινότητα νότια της Βοστώνης, με το πρακτορείο Reuters να μεταδίδει πως ο συλληφθείς είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς Αέρος της Μασαχουσέτης και επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας στην πλατφόρμα Discord, τα μέλη της οποίας μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα και τα γρήγορα αυτοκίνητα, καθώς και ρατσιστικά memes, αλλά και βιντεοπαιχνίδια.

Ρατσιστής, επικριτής της αμερικανικής κυβέρνησης και λάτρης των όπλων, ο Jack Teixeira είναι γνωστός στην εν λόγω πλατφόρμα με το ψευδώνυμο «OG» (Οriginal Gangsta – αυθεντικός γκάνγκστερ), σύμφωνα με την «Washington Post», η οποία αναφέρει πως ο νεαρός είχε νόμιμη πρόσβαση στα 300 απόρρητα έγγραφα των υπηρεσιών πληροφορίων των ΗΠΑ που φωτογράφισε, καθώς εργαζόταν σε στρατιωτική βάση.

Την στιγμή της σύλληψής του «απαθανάτισαν» τα αμερικανικά ΜΜΕ, με τα διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media να δείχνουν πάνοπλους άνδρες με στρατιωτική περιβολή να… αιχμαλωτίζουν τον 21χρονο, που φορά μια κόκκινη βερμούδα και μπλούζα παραλλαγής, ενώ δεν προβάλλει καμία αντίσταση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη για την υπόθεση της διαρροής είναι ο Jack Teixeira. «Πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον Teixeira νωρίτερα το απόγευμα, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα», ανακοίνωσε, προσθέτοντας ότι σύντομα ο 21χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου της Μασαχουσέτης.

«Προμελετημένη εγκληματική ενέργεια»

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, χαρακτήρισε τη διαρροή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια» και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή, ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της -ίσως- πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, εδώ και πολλά χρόνια.

Ορισμένα από τα στοιχεία που διέρρευσαν φέρεται να αφορούν τις στρατιωτικές δυνατότητες και τις ελλείψεις της Ουκρανίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, την Νότια Κορέα και την Τουρκία.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This