Ο Καλίν «ξεκαθαρίζει» το τοπίο: Υπάρχουν ακόμη «αγκάθια» που μπορεί να επιφέρουν και πάλι ρήξη με την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χαρακτήρισε «γεωγραφικά και ιστορικά βάρη» τα ελληνικά νησιά και το Κυπριακό

Must Read

Όχι πως τρέφαμε αυταπάτες περί… ελληνοτουρκικής φιλίας, παρόλες τις διπλωματικές «επιθέσεις αγάπης» μετά την έμπρακτη ελληνική συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, αλλά ο Ιμπραχίμ Καλίν έρχεται να μας «υπενθυμίσει» πως υπάρχουν κάποια «προβλήματα» που πρέπει να λυθούν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το Μεγάλο Σάββατο στο TV100, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή διανύουμε μια περίοδο ηρεμίας. Μετά τον σεισμό, φυσικά, (οι Έλληνες) έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Πάντα λέγαμε ότι δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σε μια τέτοια πολιτική διαμάχη με την Ελλάδα. Η ατζέντα μας είναι ήδη ξεκάθαρη. Είμαστε απασχολημένοι εδώ».

Επισήμανε δε το γεγονός ότι τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, λέγοντας πως η χώρα μας έχει μπει στον δρόμο για τις εκλογές, ενώ τόνισε πως «δεν πρέπει να μαλώνουμε επί της αρχής».

Στη συνέχεια, ωστόσο, έκανε λόγο για κάποια γεωγραφικά και ιστορικά «βάρη», όπως, για παράδειγμα, τα… νησιά και το Κυπριακό. «Υπάρχουν, όμως, κάποια βάρη που μας έφερε η γεωγραφία και μας επέβαλε η Ιστορία. Δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα χωρίς να τα αντιμετωπίσεις αναδρομικά, ας πούμε, χωρίς να περάσεις από μια διπλωματική θεραπεία, χωρίς να λύσεις αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που μας επέβαλε η γεωγραφία, υπάρχουν τα νησιά, υπάρχει η στενότητα της γεωγραφικής περιοχής, υπάρχουν κάποιες πρακτικές από το παρελθόν, υπάρχει το Κυπριακό. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή τη σχέση με όλα αυτά. Μερικές φορές αυτό μετατρέπεται σε στρατηγικό πλεονέκτημα, μερικές φορές μπορεί να σε φέρει αμέσως σε σημείο ρήξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This