Τουλάχιστον 85 νεκροί από ποδοπάτημα σε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη

Πενήντα από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση

Must Read

Τραγωδία με 85 νεκρούς σημειώθηκε στην Σανάα της Υεμένης, όταν εκατοντάδες άνθρωποι στοιβάχθηκαν σε ουρά προκειμένου να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«85 άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 322 τραυματίστηκαν στο ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη συνοικία Μπαμπ ελ Γιέμεν», δήλωσε πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας των Χούτι στη Υεμένη. Τον απολογισμό επιβεβαίωσε αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών των ανταρτών. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι «γυναίκες και παιδιά», ενώ περίπου πενήντα από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. 

 

Τα θύματα της τραγωδίας αυτής, μιας από τις χειρότερες των τελευταίων δέκα ετών, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και οι οργανωτές της εκδήλωσης για τη διανομή βοήθειας συνελήφθησαν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων SABA, που ελέγχουν οι αντάρτες. 

 

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των θυμάτων, γίνεται λόγος για «δεκάδες νεκρούς σε ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια χαοτικής διανομής χρημάτων από ορισμένους εμπόρους». Πολλοί Υεμενίτες, εξαθλιωμένοι έπειτα από χρόνια πολέμου, είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο διανομής βοήθειας ενόψει του Έιντ αλ Φιτρ, μιας από τις σημαντικότερες γιορτές για τους μουσουλμάνους.

 



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This