Κόστα Ρίκα: εξερράγη το ηφαίστειο Ρινκόν ντε λα Βιέχα – το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο κίτρινο

Must Read

Το απόγευμα της Παρασκευής εξερράγη το ηφαίστειο Ρινκόν ντε λα Βιέχα στην Κόστα Ρίκα, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν καταστροφές σε υποδομές ή θύματα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκρηξη του ηφαιστείου – που βρίσκεται στην επαρχία Γκουανακάστε, στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας – ήταν αρκετά ισχυρή. Το ηφαιστειακό νέφος έφθασε σε ύψος 2,5 χιλιομέτρων από την κορυφή του Ρινκόν ντε λα Βιέχα, είπε ο γεωλόγος Μπλας Σάντσες σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιοποίησε η εθνική επιτροπή για την διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (CNE). «Το ηφαίστειο έχει καταγράψει εκρήξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αν και όχι τόσο μεγάλες όσο αυτή», συμπλήρωσε. Μια έκρηξη τέτοιου μεγέθους «υποδηλώνει έξαρση δραστηριότητας», υπογράμμισε.

Επί του παρόντος, το επίπεδο συναγερμού για το συγκεκριμένο ηφαίστειο παραμένει στο κίτρινο (3ο υψηλότερο) της τετραβάθμιας κλίμακας, κάτι που μεταφράζεται σε «σημαντική» σεισμική δραστηριότητα, με μικρές εκρήξεις και έκλυση τοξικών αερίων, σύμφωνα με το Ηφαιστειολογικό και Σεισμολογικό Παρατηρητήριο της Κόστα Ρίκα (OVSICORI).

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο να μην πλησιάζουν τα ποτάμια λόγω του κινδύνου μόλυνσης από τα υλικά που εκτοξεύτηκαν από τον κρατήρα.

Στην Κόστα Ρίκα υπάρχουν περίπου 120 ηφαίστεια, αλλά μόνο πέντε από αυτά είναι ενεργά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This