Πράσινος… καγκελάριος στέλνει για ανακύκλωση τη Μέρκελ

Must Read

Τον τελευταίο χρόνο, η υποστήριξη των Γερμανών στους Πράσινους, το περιβαλλοντικό κόμμα της χώρας,  έχει διπλασιαστεί. Μάλιστα, σε αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Πράσινοι έχουν ξεπεράσει τους φαινομενικά ανίκητους χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που η τελευταία εμφάνισή της προκάλεσε σοκ, λόγω του τρέμουλου που την έπιασε.

Η άνοδος του κόμματος τροφοδοτεί ελπίδες (και φόβους) ότι αυτό που ήταν κάποτε αδιανόητο μπορεί τώρα να είναι αναπόφευκτο: ένας Πράσινος καγκελάριος! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες, σε μια άλλη δημοσκόπηση ο  συν-ηγέτης των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ ξεπέρασε τη Μέρκελ για πρώτη φορά ως ο γερμανός πολιτικός με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής.

Σε ότι αφορά το περιβάλλον, την κοινωνία ή τη φορολογική πολιτική, οι Πράσινοι φαίνεται να πείθουν τους Γερμανούς ή τουλάχιστον να τραβούν τη προσοχή τους

Σύμφωνα με τον Ράινχαρντ Μπούτικοφερ, πρώην ηγέτη των γερμανών Πρασίνων και νυν  συν-επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων και ευρωβουλευτής, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για την αύξηση των ποσοστών του κόμματος του.

Ωστόσο, ο μακρόχρονος αγώνας των Πρασίνων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που είναι τώρα η κορυφαία πολιτική προτεραιότητα των Γερμανών, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς .

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Μπούτικοφερ, οι πολιτικές επιτυχίες του ηγετικού διδύμου Ρόμπερτ Χάμπεκ και Αναλένα Μπάερμποκ αγγίζουν ιδιαίτερα τους νέους και προσελκύουν καινούριους ψηφοφόρους.

Ενδεικτική πάντως του momentum των Γερμανών Πρασίνων  ήταν και η δήλωση βουλευτή του SPD που μίλησε στο Politico υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ο οποίος – με μια δόση ζήλειας – υποστήριξε ότι «οι Πράσινοι τα έχουν κάνει όλα σωστά»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This