Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός για το Σουδάν: «Μπορεί να φας σφαίρα από το πουθενά»

Τι λέει για τον τρόπο που απέδρασε - Πως είναι ο 59χρονος διασωληνωμένος τραυματίας

Must Read

Την στιγμή που ξέσπασε η εμφύλια σύρραξη στο Σουδάν και την κατάσταση που ακολούθησε περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα π Έλληνας γυναικολόγος Μάκης Ουανής που κατάφερε να φύγει από την χώρα.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είπε αρχικά πως «έφτασα τη Μεγάλη Παρασκευή, σε μία πόλη μακριά από το Χαρτούμ 2 ώρες με το αυτοκίνητο, κάναμε επιτάφιο, όλα καλά».

Την επόμενη μέρα το σκηνικό άλλαξε απότομα.

«Την άλλη μέρα ξεκινάμε με φωνές, σφαίρες και τανκς, ρουκέτες και τα λοιπά. Μόλις έφτασα στο Χαρτούμ από την πόλη μου που είναι 2 ώρες πριν, άρχισα να βλέπω δεξιά και αριστερά τανκς, στρατιωτικά αυτοκίνητα που είναι καμένα, πτώματα δεξιά και αριστερά εκατοντάδες που είναι διαλυμένα, διότι η θερμοκρασία είναι 45 βαθμοί, και τα σκυλιά από πάνω να τρώνε τα πτώματα».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα. Καπνός παντού, σφαίρες και πολλά κτίρια που είναι καμένα. Ανά πάσα στιγμή βγαίνεις από το σπίτι σου και μπορεί να σου έρθει μία σφαίρα. Από πού δεν ξέρεις.

Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει τίποτα. Και το φαγητό που υπάρχει σε κάθε σπίτι θα τελειώσει, διότι τα σούπερ μάρκετ και τα λοιπά είναι όλα κλειστά».

Όσο για το πως ο ίδιος κατάφερε να φύγει με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν κα άλλοι Έλληνες και τους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν, δήλωσε:

«Ο μοναδικός τρόπος είναι κάτι λεωφορεία που δεν έχουν μια στάνταρ στάση, δηλαδή μαζεύονται 10 άτομα και νοικιάζουν το λεωφορείο. Ξεκίνησε η ταρίφα των λεωφορείων αυτών με 200 λίρες και αυτή τη στιγμή έχει φτάσει 7.000 λίρες. Μαζευτήκαμε γύρω στα 40 άτομα και δώσαμε από 200 λίρες ο καθένας.

Η διαδρομή από το Χαρτούμ μέχρι τα σύνορα της Αιγύπτου είναι 900 χιλιόμετρα. Ένας δρόμος που είναι επικίνδυνος, είναι Σαχάρα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγουν αντάρτες ή από δεξιά ή από αριστερά. Αν σταματήσει το λεωφορείο από οποιαδήποτε βλάβη, δεν υπάρχει εκεί ούτε μηχανικός ούτε άνθρωπος, τίποτα. Είναι Σαχάρα, άμμος και εμείς. Πριν από εμένα έμαθα ότι υπήρχε ένα ΙΧ που πέρασε από εκεί και τους έκλεψαν τα λεφτά, τα κινητά και τα λοιπά και τους πήραν και το αυτοκίνητο».

Σε σταθερή κατάσταση ο 59χρονος τραυματίας

Την ίδια στιγμή διασωληνωμένος και σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 59χρονος Έλληνας τραυματίας που μεταφέρθηκε από το Σουδάν.

Ο ξάδερφός του, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ο 59χρονος είναι καλύτερα  αλλά θα πρέπει να επιδείξει προσοχή λόγω κι άλλων προβλημάτων υγείας που είχε πριν το ατύχημα.

«Δόξα τω Θεώ τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τώρα. Το χειρουργείο τελικά έγινε χθες. Η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ακόμα και θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση της υγείας του».

Ο 59χρονος τραυματίστηκε στην κοιλιά από σφαίρα και το το τραύμα είχε μολυνθεί καθώς τα τα θραύσματα δεν είχαν αφαιρεθεί για οκτώ ημέρες.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι οι μοναδικοί συγγενείς του 59χρονου είναι η αδελφή του και τα δύο του ξαδέλφια. Μάλιστα, για την αδερφή του υπάρχει αγωνία καθώς δεν την έχει εντοπίσει και την ψάχνει καιρό.






Δείτε επίσης:

Μητροπολίτης Νουβίας για απεγκλωβισμό από το Σουδάν: «Μας φυγάδευσε ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός»

Εφιάλτης στο Σουδάν: Απέδρασαν εγκληματίες πολέμου, φόβοι για μολυσματικούς ιούς

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν – Νέες προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων

Με 16 Ελληνες από το Σουδάν προσγειώθηκε στην Τανάγρα το C27J της Πολεμικής Αεροπορίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This