Χαστούκι στον Ζάεφ από τη Βουλγαρία

Must Read

Τη στιγμή που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η νυν του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδέχθηκαν με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών «μακεδονική γλώσσα», η Βουλγαρία στέκεται απέναντι και στέλνει μήνυμα στα Σκόπια και στον Ζόραν Ζάεφ ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, θεωρώντας επί της ουσίας ότι η «μακεδονική γλώσσα» αποτελεί διάλεκτο της… βουλγαρικής.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει στις ενστάσεις της Σόφιας και, μιλώντας χθες στο Κοινοβούλιό του, υποστήριξε ότι η «μακεδονική γλώσσα» αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 1977 και αναμένει από την ευρωπαϊκή Βουλγαρία να το αποδεχθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, δεν έχει γίνει, αν και, δυστυχώς, είναι ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί όχι μόνο ο Ζόραν Ζάεφ, αλλά και οι Τσίπρας – Κοτζιάς στην προσπάθειά τους να πείσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών: μία συμφωνία εθνικά επιζήμια, την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί πως πρέπει να εφαρμόσει γιατί, απλώς, έχει ψηφιστεί.

Η Βουλγαρία έχει θέσει προϋποθέσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συσταθεί και μία κοινή επιτροπή, η οποία καλείται να καταλήξει σε συμφωνία για όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Μεταξύ των ενστάσεων της Σόφιας είναι η αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας», προτιμώντας την ορολογία «επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο Ζ. Ζάεφ επανέλαβε χθες ότι πιστεύει στην υποστήριξη της Βουλγαρίας για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, δηλώνοντας την υποστήριξή του στο έργο της επιτροπής που συζητάει θέματα ιστορίας και βιβλίων με τη Σόφια. «Η επιτροπή μας είναι ειδική, αποτελείται από επαγγελματίες και σέβομαι αυτό που διαπραγματεύονται, την αγάπη που δείχνουν για τη χώρα τους, την ταυτότητά μας, τη “μακεδονική γλώσσα”. Μαθαίνω από αυτούς και πιστεύω ότι κατά την ανάπτυξη των στρατηγικών θα βρούμε μια λύση, όπως βρήκαμε μια αποδεκτή λύση για τις τέσσερις ιστορικές ημερομηνίες» υποστήριξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This