Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με χτύπημα από drones στο Κρεμλίνο

Βίντεο από την επίθεση με drones κάνει τον γύρο του διαδικτύου- Διαψεύδει το Κίεβο

Must Read

Aπόπειρα δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν καταγγέλλει το Κρεμλίνο, την ώρα μάλιστα που βίντεο από την επίθεση καταγράφεται σε βίντεο και κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια των Ουκρανών, που έγινε με εκτόξευση drone με δορυφορική καθοδήγηση, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και κανένας δεν τραυματίστηκε.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Σε δηλώσεις του ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η επίθεση με drone στο Κρεμλίνο δεν θα επηρεάσει τη διεξαγωγή της παρέλασης της 9ης Μαΐου, Ημέρας της Νίκης.

«Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, δεν υπάρχουν αλλαγές στα σχέδια», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν εκεί τη στιγμή της επίθεσης από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν υπήρξαν θύματα, ούτε υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία ετοιμάζει εξαιρετικά σκληρά αντίποινα σε αυτό το χτύπημα που χαρακτηρίζει «τρομοκρατικό» και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και «χτύπημα» στην καρδιά του Κιέβου με στόχο τον Ζελένσκι.

Το βίντεο από την επίθεση αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Διαψεύδει το Κίεβο: «Δεν έχουμε καμία σχέση»

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This