Μεταφέρεται σε ψυχιατρείο ο 14χρονος μακελάρης στο Βελιγράδι – Χειροπέδες στους γονείς του

Στο σπίτι του βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει

Must Read

Σε ψυχιατρική κλινική μεταφέρεται ο 14χρονος μαθητής που άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο όπου φοιτούσε, στο Βελιγράδι, σκοτώνοντας οκτώ παιδιά και έναν φύλακα.

«Από αυτήν τη στιγμή, το αγόρι βρίσκεται σε ένα ειδικό μέρος και θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής» ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς και έκανε γνωστό ότι οι γονείς του 14χρονου συνελήφθησαν.

Η ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει, όπως επίσης και της καθηγήτριας της Ιστορίας που χαροπαλεύει. Βρέθηκε και σχεδιάγραμμα του σχολείου.

Τη σημερινή ημερομηνία επέλεξε ο δράστης επειδή σήμερα η τάξη του, τη δεύτερη ώρα, είχε το μάθημα της Ιστορίας και η αίθουσα όπου γίνεται η διδασκαλία βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο.

Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες.

Το σχέδιο 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ανήλικος ο οποίος ονομάζεται Κόστα Κετσμάνοβιτς είχε δημιουργήσει ένα σχέδιο σε χαρτί που απεικονίζει πως θα έμπαινε στο σχολείο και θα άνοιγε πυρ. Μάλιστα, φρίκη προκαλεί η εκτίμηση ότι πιθανότατα είχε φτιάξει μια λίστα με τα θύματά του.

Ο μαθητής είχε πάει κανονικά σήμερα στο σχολείο. Όμως έφυγε νωρίτερα και λίγο αργότερα επέστρεψε αποφασισμένος να σκοτώσει. Όταν πήγε ξανά στο σχολείο φορούσε μαύρη κουκούλα και είχε στην τσάντα του δύο όπλα, το ένα θεωρείται πως ήταν ένα ημιαυτόματο CZ99. Αρχικά, σκότωσε τον φύλακα με τον οποίο είχε λογομαχία, ενώ στη συνέχεια πήγε σε αίθουσα διδασκαλίας και πυροβόλησε κατά της δασκάλας, την ώρα που δίδασκε Ιστορία και των μαθητών.

Ο φύλακας

Ο ανήλικος δεν είχε ικανοποιηθεί και πήγε στους διαδρόμους όπου «γάζωσε» και τραυμάτισε ακόμα περισσότερα άτομα. Πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία και τους ενημέρωσε για την πράξη του. «Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω», φέρεται να είπε.

Σημειώνεται ότι στη Σερβία κηρύχθηκε τριήμερο πένθος ενώ όλα τα σχολεία στο Βελιγράδι δεν λειτούργησαν σήμερα.


Δείτε επίσης:

Μακελειό στο Βελιγράδι: «Είδα τον φρουρό πεσμένο και κορίτσια με αίματα» λέει πατέρας

Αιματοχυσία στο Βελιγράδι: Γιος διάσημου ακτινολόγου της Σερβίας ο 14χρονος που μακέλεψε το δημοτικό σχολείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This