Για την «Ημέρα της Ευρώπης» ο Ζελένσκι ζήτησε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο στο εξής η Ουκρανία θα γιορτάζει στις 9 Μαΐου την «Ημέρα της Ευρώπης»

Must Read

Στο Κίεβο υποδέχτηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Κομισιόν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε: «Ήρθε η στιγμή εδώ και καιρό να άρουμε την τεχνητή πολιτική αβεβαιότητα στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήρθε η στιγμή να ληφθεί θετική απόφαση σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Ο Ζελένσκι ήδη υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο στο εξής η Ουκρανία θα γιορτάζει στις 9 Μαΐου την «Ημέρα της Ευρώπης».

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε πως «η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί για να διαβρώσει την πολεμική μηχανή του Πούτιν και τα έσοδά του. Μειώσαμε τις εισαγωγές μας από τη Ρωσία σχεδόν κατά δύο τρίτα, εμποδίζοντας έτσι τη Ρωσία από να λάβει κρίσιμες ροές εσόδων», επισημαίνοντας ωστόσο πως πρέπει να συνεχιστούν οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This