Τουρκία: Πέταξαν πέτρες (και) στον Κιλιτσντάρογλου – Ένοπλη επίθεση καταγγέλλει το (κυβερνών) ΑΚΡ

Πέντε, μόλις, ημέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, η κατάσταση «μυρίζει» εμφύλιο

Must Read

Όσο πιο κοντά στις εκλογές της 14ης Μαΐου πλησιάζουμε, τόσο περισσότερο κορυφώνεται η πολιτική ένταση στην Τουρκία, με νέα επεισόδια να καταγράφονται σήμερα Τρίτη σε περιοχές της χώρας όπου πραγματοποιούν τις προεκλογικές περιοδείες τους οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Στον Σαγγάριο, το λεωφορείο του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ στη Σμύρνη, υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP, ανάμεσά τους και κομματικό στέλεχος, επιτέθηκαν σε καφενείο και άρχισαν να σχίζουν αφίσες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP του 74χρονου διεκδικητή της τουρκικής προεδρίας.

Ο 15χρονος που πέταξε την πέτρα το λεωφορείο συνελήφθη, αλλά αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος, αφού ο Κιλιτσντάρογλου δεν προέβη σε καταγγελία. «Ακούμε ότι κάποια στοιχεία θα βγουν στους δρόμους το βράδυ των εκλογών και θα κάνουν έκτροπα. Δεν είμαι μόνο εγώ (που δέχομαι αυτές τις πληροφορίες), αλλά και άλλοι αρχηγοί. Θέλω όλοι να είναι ήρεμοι», δήλωσε ο επικεφαλής του CHP.

Από την πλευρά του, το AKP κατήγγειλε σήμερα ένοπλη επίθεση σε προεκλογικό περίπτερο στο Γκαζιαντέπ από υποστηρικτές του CHP, μετά από… καβγά. «Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα CHP κατά της εκλογικής θέσης του AK Party στο Γκαζιαντέπ. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του CHP, Şehitkamil Ersin Atar, πυροβόλησε με όπλο. Δύο άτομα που τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», αναφέρει σχετικά η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», σε ανάρτηση στο Twitter.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This