Άρση των… αδικιών ζήτησε ο Τατάρ από τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης

Ισχυρίστηκε πως η Τουρκία έκανε μια... νόμιμη επέμβαση το 1974 και έφερε ειρήνη στην Κύπρο!

Must Read

Τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης Λίο Ντόχερτι υποδέχθηκε την Τετάρτη ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Μετά τη συνάντηση, ο Τατάρ δήλωσε ότι ζήτησε από τον Βρετανό Υπουργό την άρση των… αδικιών που έχουν επιβληθεί στους Τουρκοκύπριους για τις απευθείας πτήσεις, το απευθείας εμπόριο και το αθλητικό εμπάργκο!

Ο Τατάρ είπε στον Ντόχερτι ότι ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει σε δήλωσή του στη Λάρνακα ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και ότι θα την επέστρεφαν στους Οθωμανούς αν έφευγαν από το νησί!

Προσέθεσε πως η Βρετανία ήταν κυρίαρχη στην Κύπρο από το 1923 μέχρι το 1960 με τη Συνθήκη της Λωζάνης και έλαβε δύο κυρίαρχες βάσεις με τις συμφωνίες του 1960, ενώ οι Τουρκοκύπριοι εξακολουθούν να αγωνίζονται για την κυριαρχία τους.

Λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εκπλήρωσε τις εγγυητικές του υποχρεώσεις και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία έκανε μια… νόμιμη επέμβαση το 1974 και έφερε ειρήνη στο νησί, είπε ότι ο τουρκικός στρατός στο νησί είναι σημαντικός όχι μόνο για τους Τουρκοκύπριους αλλά και για την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής!

Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ως χώρα που αποχωρεί από την ΕΕ, θα πρέπει να διευκολύνει τους Τουρκοκύπριους στο κομμάτι των απευθείας πτήσεων και του εμπορίου και πρόσθεσε ότι αν το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τον εαυτό του ως χώρα που πιστεύει στην ισότητα, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους ισότιμα.

Λέγοντας ότι είναι μεγάλη αδικία να αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι, ο Τατάρ δήλωσε ότι δεν περίμενε να αγνοηθούν οι Τουρκοκύπριοι, ειδικά από την Αγγλία, η οποία έχει συμμετάσχει σε όλες τις συμφωνίες, γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό και είναι ο εγγυητής των κυπριακών συμφωνιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This