Το Μπαχμούτ στα χέρια των Ρώσων – Συγχαρητήρια του Πούτιν

Must Read

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις ρωσικές δυνάμεις για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου προανήγγειλε ότι οι διακριθέντες στην επιχείρηση για την κατάληψη της Μπαχμούτ θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι η ουκρανική πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

«Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών από τις μονάδες της Wagner, που υποστηρίχθηκαν από το πυροβολικό και την αεροπορία (…) η απελευθέρωση του Αρτιομόφσκ ολοκληρώθηκε», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που αναφέρεται στην ουκρανική πόλη Μπαχμούτ με το όνομα που είχε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη Μπαχμούτ, κάτι που είχε διαψεύσει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν έχει παραδεχτεί ότι η Μπαχμούτ – μια πόλη που πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 70.000 κατοίκων – δεν ήταν στρατηγικής σημασίας, αλλά απέκτησε τεράστια συμβολική σημασία λόγω της έντασης των μαχών και των μεγάλων απωλειών για τις δύο πλευρές.

https://twitter.com/ZovikGrup/status/1660048821550829570

*φωτογραφία από: https://twitter.com/ZovikGrup

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This