Netflix: Ήρθε το «τέλος» στο… μοίρασμα των δανεικών κωδικών

Τα πρώτα ειδοποιητήρια εστάλησαν στους συνδρομητές

Must Read

Σε 103 χώρες σε όλο τον κόσμο επεκτείνεται το σχέδιο του Netflix που προβλέπει έξτρα χρέωση για όσους μοιράζονται τον κωδικό τους με άτομα που μένουν εκτός του σπιτιού τους.

Οι πρώτοι συνδρομητές έλαβαν μέσω email και το αντίστοιχο ειδοποιητήριο!

Η εταιρεία streaming αναζητά νέους τρόπους για να κερδίσει χρήματα καθώς αντιμετωπίζει σημάδια κορεσμού της αγοράς, με τις προσπάθειές της να περιλαμβάνουν περιορισμούς στους δανεικούς κωδικούς και μια νέα συνδρομή με διαφημίσεις. Το Netflix ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στέλνει emails σχετικά με την κοινή χρήση λογαριασμών σε πελάτες του σε 103 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, του Μεξικού και της Βραζιλίας. Τα email αναφέρουν ότι ένας λογαριασμός Netflix θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ένα νοικοκυριό. Οι συνδρομητές μπορούν να προσθέσουν ένα μέλος εκτός του σπιτιού τους με επιπλέον χρέωση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρέωση είναι 8 δολάρια ανά μήνα. Η εταιρεία έχει υπολογίσει ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται τον κωδικό τους με φίλους και συγγενείς. Στα τέλη Μαρτίου, οι πελάτες που πληρώνουν το Netflix ανήλθαν συνολικά σε 232,5 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η δημοφιλής πλατφόρμα τελειώνει «password sharing» που της στερεί σημαντικά έσοδα. «Ο λογαριασμός σου στο Netflix είναι για σένα και για όσους ζουν μαζί σου, στο νοικοκυριό σου» αναφέρει μεταξύ άλλων, το email, που ξεκίνησε να αποστέλλει η εταιρεία προς αρκετά εκατομμύρια συνδρομητών. Στο κείμενο επισημαίνεται επίσης πως τα μέλη μπορούν να μεταφέρουν το προφίλ τους εκτός του σπιτιού, εφόσον ξεκινήσουν μια νέα, δική τους συνδρομή. Εναλλακτικά μπορούν να πληρώσουν επιπλέον 7,99 δολ. τον μήνα ανά άτομο εκτός του σπιτιού για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται κωδικούς, ήτοι δηλαδή περίπου το 43% της παγκόσμιας βάσης πελατών της πλατφόρμας. Το επιχείρημα της εταιρείας είναι πως η πτώση των εσόδων της την εμποδίζει να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο που επιζητούν οι πιστοί συνδρομητές της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This