Εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ερντογάν και τους συνεργάτες του

Must Read

Επέστρεψε με εθνικιστικό παραλήρημα ο Ταγίπ Ερντογάν, μόλις λίγες ώρες μετά τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές, με αφορμή την μαύρη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

«Χαιρετίζω την 570η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, που έχει χαραχθεί στην ιστορία και επισφραγίζει το γεγονός ότι η Ανατολία θα συνεχίσει να είναι η αιώνια τουρκική πατρίδα» έγραψε σε ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας τον μεγαλοϊδεατισμό.

«Θα θυμάμαι για πάντα τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τον ηρωικό στρατό του, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε μια εποχή» πρόσθεσε αναφερόμενος στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν: «Εύχομαι o Αλλάχ o Παντοδύναμος να έχει πάντα καλά τον ευλογημένο σουλτάνο μας Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν, τους ηρωικούς στρατιώτες μας που έλαβαν μέρος στην κατάκτηση, τους έντιμους προγόνους μας και τους αγαπημένους μας μάρτυρες, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία κάνοντας την Κωνσταντινούπολη τη μεγαλύτερη τουρκική πόλη στον κόσμο. Εύχομαι οι ψυχές τους να αναπαυθούν εν ειρήνη και οι θέσεις τους να είναι στον Παράδεισο. Εύχομαι η 570η επέτειος της κατάκτησης μας να είναι ευλογημένη» δήλωσε ο ίδιος.

«Το πρωινό της νίκης του αιώνα, στη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κάναμε την πρωινή μας προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας» δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σοϊλού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This